Media en del av den borgliga kampanjen

Media en del av den borgliga kampanjen. Det tycker jag framkommer med all tydlighet när regeringen lade sin budget. Tidningarna och andra medier handlar mer om hur kritisk de borgliga är till regeringens budget. Det är klart att de är kritiska när de själva kommer med en egen budget. Jag för min del konstaterar att själva har de inte lagt någon egen budget ännu. Jag tycker om media ska vara seriös så är det media som ska granska regeringens budget och media ska inte vara en budbärare åt alliansen. Svensk media har inte längre som mål att nyhetssidorna vara neutrala

2 kommentarer

  1. Sixten

    Men. Det värsta är ända att dom kallar bidrag för investeringar.Om inte Trump lärt oss vad fakenews innebär så hade man ju gått på lögnen.Det måste vara kommunisten Ulla Andersson som myntat begreppet och vänstermedierna hakat på.Olof Palme visste vad han gjorde när han förstatligade journalistutbildningen för att få vänster propaganda i stort sett all svensk medie och han lyckades.

  2. Lars Flemström

    Pressen har aldrig haft som mål att vara politiskt neutrala. Att de skulle vara det, är bara ett smart reklamtrick. ”Oberoende liberal” e dyl innebär att man kan även kan ta in artiklar som är kritiska mot det egna partiet. Som exempel drev den liberala pressen en väl samordnad kampanj mot Maria Leissner, för att tvinga henne att avgå som Fp-ledare till förmån för Lars Lejonborg. Den kampanjen var nästan lika smutsig som den förment socialdemokratiska tidningen Aftonbladets kampanj på nyhetssidorna mot Håkan Juholt.

    SVT och SR ska däremot genom avtalet med staten vara objektiva och opartiska, men är det inte alls. Enligt undersökningar sympatiserar runt 75 % med Mp och V, medan S och M har lägsta andelen sympatisörer bland de journalisterna. SD har väl inte heller så många sympatisörer bland dem, men får ständigt ställa upp i intervjuer och debatter – förmodligen i syfte att lura folk att tro att SVT och SR följer avtalet med staten om opartiskhet, genom att ”låta andra sidan”komma till tals”.

    .Att Alliansen sågar regeringens budget, tycker jag inte är konstigt (Det är väl oppositionens uppgift?), och ej heller att SD gör det. Men är det opartiskt att ge SD ett lika stort utrymme som allianspartierna tillsammans? Att SVT:s programledare uppträder som teaterregissörer, som bestämmer innehållet i skådespelet är ganska så genomskinligt. I jakten på nyheter skapar SVT nyheter, som ska dra till sig tittarnas intresse i ännu högre grad än de nyheter, som speglar det som verkligen har hänt.

    Den nyhet, som ännu inte har hänt, men SVT vill ska hända, eftersom det höjer tittarsiffrorna, är att SD blir största parti, som övriga partier blir mer eller mindre tvungna att samarbeta med för att kunna bilda regering. Ett blocköverskridande samarbete för att regeringen – vilken den nu blir – ska kunna styra utan hjälp av SD är inte lika intressant. Tänka dig rubrikerna ”Alliansregering vill ha stöd av SD” respektive ”Alliansregeringen vill ha stöd av S”. ..

    Trots att de flesta journalisterna avskyr SD, så är det SD som kittlar mest, skräckblandad förtjusning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.