Donald Trump har gjort saker som är obegripligt för alla

Denna Donald Trump har nog ställt till med mera än han kan reda ut. Det började med hans valkampanj och inblandning av ryssarna i valet i USA och idag läste jag en artikel från TT som jag citerar i dess helhet. Vad man säga att det kommer mera om denne man med alt från hot och kränkningar. Här är artikeln från TT.

Facebook kommer att ge den amerikanska kongressens utredare cirka 3 000 politiska annonser som en rysk så kallad trollfabrik producerade och publicerade i det sociala nätverket månaderna före och efter förra årets presidentval.
Facebookgrundaren och vd:n Mark Zuckerberg, som står under hårt tryck för att göra mer så att inte nätverket utnyttjas för att manipulera väljare, säger i livesändning på den egna sajten att han stöder kongressens utredning.

Enligt Zuckerberg kommer Facebook bland annat se till så att annonserna i nätverket blir mer transparanta. Meningen är att människor ska kunna se vilka annonser som är kopplade till ett visst val. Totalt rör det sig om ett niostegsprogram som företaget inför för att avskräcka regeringar runt om i världen från att försöka utnyttja nätverket för otillbörlig valpropaganda.

De 3 000 annonserna från den ryska ”trollfabriken” kunde kopplas till 470 Facebookkonton. Annonseringen pågick fram till i maj 2017, och Facebook har sedan dess ändrat sina regler och stängt ned kontona.
USA:s underrättelsemyndigheter har sagt att Ryssland påverkade presidentvalet 2016, däribland genom att använda sig av sociala medier och så kallade ”troll” för att sprida falska nyheter i syfte att påverka folks åsikter. Flera utskott i kongressens två kamrar utreder anklagelserna om rysk inblandning i presidentvalet. Detta enligt TT

En kommentar

  1. Lars Flemström

    Trump äger inte Ansiktsbok. Det gör Sockerberg. Nu var frågan om stormrike herr Sockerberg har skrapat ihop ännu en miljardförmögenhet genom att sälja annonser till ryska s.k. troll. Man tvingas instämma i den gamla visan ”Ty sådan är kapitalismen”. Frågan är förstås också, hur många trollfabriker som finns i väst, med ryssar som måltavla. Har all propaganda i den riktningen verkligen upphört efter kommunismens fall i öst? Jag kom att tänka på de amerikanska propagandasändningarna under kalla kriget, och undrade om sändarna finns kvar. Och hittade följande på Google:

    ”Radio Free Europe (RFE) och Radio Liberty är radionätverk finansierade av USA med mål att sprida USA-vänlig propaganda och information till, enligt USA, icke-demokratiska länder. Sändningarna startade i juli 1949 och skedde på alla östeuropeiska språk och var en motvikt till regimkontrollerade nyhetsförmedlingen inom östblocket. – – –

    Efter Ungernrevolten anklagades stationen för att dess sändningar har bidragit till stora ungerska förluster och vilselett det ungerska folket om att amerikansk hjälp var nära medan de gjorde motstånd mot den sovjetiska armén. – – –

    Radio Free Europe finansierades av CIA fram till 1972, därefter direkt av kongressen. De flesta sändningarna till Östeuropa upphörde under 1990-talet. Fokus ligger numera på Centralasien och Mellanöstern under namnet Radio Liberty.”

    Räknas inte de oroliga muslimska delarna av Ryssland till Centralasien? Tänk om Putin ger igen för amerikansk subversiv verksamhet i Ryssland och andra f.d. Sovjetrepubliker såsom Uzbekistan och Turkmenistan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.