Tänk att Nordkorea lycktas lura Donald Trump till ordkrig

Nordkorea har lyckats lura Trump till ordkrig. Det har jag hittat i Omni som skrev följande i en artikel och det denna artikel visar är helt så här lyder den.

”Nordkorea har lyckats genomföra en internationell pr-kupp genom att dra in världens mäktigaste man, Donald Trump, i ett ordkrig, skriver Foster Klug, nyhetsbyrån AP:s byråchef i Seoul. Den inrikespolitiska glorifieringen av diktatorn Kim Jong-Un är direkt kopplad till hur väl man lyckas framställa honom som en kraftfull motpart till ett hotfullt USA, menar Klug.

Om antydningarna om att testa en vätebomb skulle visa sig verkliga, skulle det försätta hela regionen i fara, skriver Klug. ”Washington skulle också anse att det vore en extrem provokation”. Ett sådant vätebombstest, utfört i atmosfären över Stilla havet, skulle kunna få enorma konsekvenser. Det skriver Nordkoreaexperten Ankit Panda från The Diplomat i en analys för BBC. En robot som havererar över Japan eller utlöses för tidigt skulle leda till hämnd i form av kärnvapenkrig, anser han.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.