Två avhopp samma dag från Sverigedemokraterna

Två avhopp samma dag från Sverigedemokraterna. I kväll kommer Kalla fakta med avslöjanden om sexuella trakasserier men även andra oegentligheter i partiet hur de hanteras. Först lämnade riksdagsledamoten Hanna Wigh i Tv4 i studion partiet i protest mot hur hon själv utsattes för ett sexuellt övergrepp av en riksdagskollega och hur hon bemöttes med smutskastning när hon förväntade sig stöd från partiet. I kalla fakta kommer flera personer som berättat om liknande historier.

I TV 4 på måndag morgon sa Åkesson att han inte kände till något.Däremot säger säkerhetschef Per Vegelow att han fick direktiv uppifrån att agera så lite som möjligt när det handlade om misstankar i partiet. Jag skulle bli hemskt överraskad om man inte kände till det här i partiledningen, säger han enligt Expressen. Även ytterligare en person Maddelen Larsson meddelade i direktsändning att hon avgår. Kalla Fakta fanns utlagd redan i morse och därifrån hade media detta som första nyhet.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge slår tillbaka mot kritiken om att sexuella trakasserier och andra oegentligheter i partiet tystas ner. Mycket av det som avslöjas i TV4:s Kalla Fakta är inte sant, hävdar han.
Om vi får reda på att någon utsatts för sexuella trakasserier eller övergrepp så tar vi det självklart på allvar, säger han till Aftonbladet.

Som jag skrev i början förnekade Åkesson kännedom och blev mycket irriterad över frågorna och sa ”Nu tänker inte jag stå här och tjafsa med er.” Jag tycker ni ska se programmet i kväll och sedan höra och se hur Sverigedemokraterna beter sig mot sina egna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.