Har moderaterna internt bråkat färdigt

Har moderaterna internt bråkat färdigt. Jag skulle bli förvånad för om jag har förstått det rätt stod Kristensson med flera bakom den politik Batra förde fram för jag har svårt att tro att det bara är partiledaren som bestämmer.

Omni har en artikel som kommer efter punkt.
Efter månader av interna bråk och en avsatt partiledare ska Moderaterna försöka prata politik. Men enligt TT kan det bli lite stök när program om ämnen som migration, vård och arbetsmarknad ska antas på stämman i Örebro.

Programförslagen var klara innan Anna Kinberg Batra tvingades avgå för en dryg månad sedan och innebär i många delar en återgång till politik i linje med den som Moderaterna tidigare drivit, före Reinfeldteran. Det blir nu Ulf Kristersson som ska föra besluten om förslagen vidare i praktisk politik.

De 200 ombuden förväntas bland annat styra om migrationspolitiken mot, på sikt, ett system baserat på kvotflyktingar och att asyl ska sökas redan utanför EU. Slut citat.

Man kan väl konstatera att de gamla moderaterna tagit över efter Reinfeldt/Borg eran som gav det största förtroendet på mycket lång tid. Reinfeldt kände nog åt vilket håll det blåste även före valförlusten och hade därmed inte lust att fortsätta. Kristensson är en typisk gammal moderat som stod bakom utförsäljningarna till underpris på samma sätt som Filippa Reinfeldt gjorde med landstinget i Stockholm men hon som var gift med Fredrik tror inte jag hade samma uppfattning om Moderaternas politik och hon lämnade in före valet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>