Är Mats Knutsson på Svt opartisk

Är Mats Knutsson på Svt opartisk. Det tycker inte jag, och har aldrig tyckt eftersom han inte har fakta för sina påståenden. Han gör att man inte längre kan påstå att Svt är opartisk i sin granskning, tyvärr. Vad jag grundar mina påståenden på finns i följande artikel i Omni.

Att Stefan Löfven tillmötesgick Alliansens krav på att avsätta Anders Ygeman och Anna Johansson har en enkel förklaring:( lögn och förbannad dikt eftersom det var alliansen som riktat misstroende och då valde de själva att avgå)

 I grunden handlar det om att han vill sitta kvar som statsminister. Och då inser han att han måste offra några, säger SVT:s politiske kommentator Mats Knutson i Aktuellt. Inom parantes mitt påstående om hur jag bedömer Knutsson. En partsinlaga främst för moderaterna.

För att ändå rädda ansiktet låter han Peter Hultqvist sitta kvar.( samma lögn och dikt då han anser att inte gjort något fel enligt konstitutionen och då misstroendet går ut på att man gjort något fel)

 Då tar han strid, samtidigt som han försätter Alliansen i ett besvärligt läge, säger Knutson.( det är alliansen själva som satt sig i detta läge)
Om Alliansens besked att nya omständigheter om Hultqvists agerande kan leda till att man inte väcker misstroendeförklaring i september skriver Aftonbladets Lena Mellin: Jojo. Det kan rinna hur mycket vatten som helst under broarna under de nära sju veckor som återstår tills dess. .

Artikeln i Omni säger att Knutsson tagit ställning och att Svt för fram hans åsikter och granskning visar att han är partisk i detta. Han har aldrig belyst hur upphandlingen gick till och vem var ansvarig för den.

Knutsson är inte objektiv och kan inte anses var detta utifrån sina artiklar och reportage Början av denna artikel hade jag skrivit för någon vecka sedan. Låt en oberoende granska så att i alla fall Svt kan anses oberoende studera om public service är oberoende. Det tycker jag vore bra för alla partier.

Det är min uppfattning och jag har samma uppfattning av K.G Bergström som jobbat på Svt innan han gick över till Expressen som ett led i deras propaganda för alliansens borgliga politik även på nyhetssidor. Hans politiska hemvist är väl känd

6 kommentarer

  1. Jan-Erik Brännström

    Hej Lennart
    Det här är första gången jag framlägger min synpunkt på en blogg förutom ”Lövenbloggen”. Mats Knutsson har alltid betraktats som vänligt inställd till socialdemokratin och nu påstår du motsatsen. Det är verkligen överraskande i mina ögon. KG Bergström är mera en överlevare som skriver för brödfödans skull utan att någon gång ta verklig ställning i något avseende. För övrigt ser det bra ut just nu för Löven. Vi ses.

  2. Michael Rönnlund

    Det är väldigt genomskinligt att Mats Knutsson gör sitt bästa för att hjälpa alliansen och framförallt moderaterna. Han tar tydlig politisk ställning i favör för framförallt moderaterna då han egentligen ska kommentera opartiskt för SVT lyssnare vad som händer i svensk politik.

    Syntes tydligt då han vid partiledardebatten hyschade Fridolin medan alliansledarna fick betydligt större svängrum avbryta andra.

    Att SVT använder en politisk kommentator som är utstuderat moderat kan i viss mån påverka demokratin och gör att SVT inte kan ses som opartiska.

    Har själv framfört detta till SVT nyhetsansvarige men fick inget svar.

  3. Linda

    Håller med dej i det du skriver. Inte bara i det här fallet du beskriver, utan ofta, har Knutson mer eller mindre uttalat tagit ställning för moderaterna och samtidigt ensidigt kritiserat Socialdemokraterna, och varje gång han gör det säger jag för mej själv, ”och han har varit punkare-inte mycket punk kvar där”, då han spelat i ett punkband som varit förband till Ebba Grön. Anmärkningsvärt är det även att SVT kallat honom för ”genomkorrekte Mats Knutson”.
    Hans kvinnliga motsvarighet är Lena Melin på Aftonbladet, obunden socialdemokratisk, som ständigt nedvärderar Socialdemokraterna men sätter moderaterna och alliansen på piedestal. Lätt röda är dock både Knutson och Mellin på sina axlar där de säkert fått många klappar av blåa moderater.

  4. Harald

    Mats Knutsson är inget annat än vänligt inställd till moderaterna och Alliansen. SVT är att betrakta som opartiska till dessa partiers fördel när de använder Mats Knutsson som politisk kommentator. SVT har för övrigt svängt ordentligt mot Allianspartierna och även SD drar nytta av detta idag. Kvällens Aktuellt med Jimmie Åkesson och Stefan Löfvén var ett praktexempel på detta, när Jimmie Åkesson fick ett betydligt större talutrymme än Stefan Löfvén. Det börjar lukta illa om SVT.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.