Hedersrelaterat våld i gårdsgens Agenda

Hedersrelaterat våld i gårdsgens Agenda. Jag tycker det var bra att man tog upp den frågan i gårdsgens Agenda. Man tror att det beror på att det kommit många flyktingar från länder där detta finns som en naturlig del med anor långt bort i tiden och där man inte ser kvinnor och män som är lika mycket värda. Det som jag tycker är det mest sjuka är hur föräldrar och släktingar som kan använda hedersvåld mot sin flickor och släktingar. För mig helt obegripligt.

Det hedersrelaterade våldet och förtrycket i Sverige ska bort. Det sade jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) i SVT:s Agenda .  Vi kan inte ha det så här, sa hon. Hon lyfter att regeringen i dag på flera sätt arbetar med det ökade hedersrelaterade våldet. Bland annat genom att man infört att det i flera utbildningar, som till exempel läkare och psykologer, ska spridas kunskap om hedersvåd och förtryck för att det lättare ska upptäckas.

Regeringen gör också en översyn av pengar till religiösa samfund för att kunna förmedla demokratiska värderingar och en jämställd syn, enligt Regnér. Men det måste göras mera när man kommer till Sverige så de vet vad som gäller i våra lagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.