Även Danmark är klara för VM i fotboll

Även Danmark är klara för VM i fotboll. Danmark gjorde en kanoninsats i kvalet till VM i den avgörande matchen mot Irland. Hemma gick det mycket tungt och de spelade 0-0. Efter att Irland gjort 1-0 efter 6 minuter såg det mörkt ut men de kvitterade efter 20 minuter kom kvitteringen när Andreas Christensens avslut styrdes in i eget mål av en irländsk försvarsspelare.

Sedan blev det en promenadseger när Christian Erkisen som är mittfältare i Tottenham gjorde ett äkta hat trick med tre raka mål och Bendtner slog in en straff på slutet. Att vinna med 5-1 borta mot Irland är en bra prestation och det är bra att Norden har tre lag vid VM nästa midsommar i Ryssland för Island var klara redan i gruppspelet då de segrade i grupp I

Därefter var det Christian Eriksens match. Tottenhammittfältaren gjorde tre snygga mål och såg till att punktera Irlands VM-drömmar. Nicklas Bendtner satte 5 1 på straff i slutminuten.

I tisdag såg jag presskonferensen med Sveriges förbundskapten Janne Andersson och som han uppträdde är jag inte alls förvånad att han får spelarna att slita som de gjorde. Jag tycker han gjorde ett mycket starkt intryck som ledare och förbundskapten som skapat ett vinnande lag på ganska kort tid.

Nu är även Peru klara och tar den sista platsen till fotbolls-VM 2018 efter seger mot Nya Zeeland med 2 0. Jefferson Farfán och Christian Ramos gjorde Perus mål i 27:e respektive 65:e minuten. Matchen i Wellington, Nya Zeeland, slutade 0 0. Men hemma i Lima lyckades Perus lag, rankat tia i världen, slå Nya Zeeland, rankat 122:a.
Nu är alla 32 lag klara till VM i Ryssland nästa sommar, som avgörs mellan den 14 juni och 15 juli. Lottningen sker den 1 december 2017 i Moskva. Tills dess får vi vänta och se hur Sverige spelar