Det är dåligt med läsförståelsen för vuxna

Det är dåligt med läsförståelsen för vuxna. Det vet jag mycket väl för när man går till åtevinningsgården ser man detta med all tydlighet. Vi har varit noga i alla tider och inte minst min hustru och det skulle aldrig kunna ske att vi stoppade en färgad flaska där det ska vara en ofärgad och vise versa. Tittar man där det ska vara plastförpackningar ser man även många andra produkter.

Ja det är så över allt men det är sällan jag sett barn slänga skräp där det inte ska vara och de sägs att de har dålig läsförståelse. Nu är inte jag journalist men jag har sett dålig läsförståelse hos högt uppsatta och välutbildade personen och även hos personer som säger sig ha ett miljötänk. Samma är det när det gäller att köpa lokalproducerat kan man se de som talar om för andra vad man ska köpa lägger de tex produkter från Arla utan att man kollar varifrån de kommer. Nu tillverkar inte Norrmejerier smör som de gjorde förut men de producerar bara ekologiskt smör och därför har vi gått över till det om det finns i butiken.

3 kommentarer

 1. Caanita

  Ja, visst är det tråkigt att en del människor struntar helt i hur man uppför sig. De verkar tycka att någon annan ska plocka upp och rätta till, som om de vore för ”fina” för att själva ta ansvar för vad de gör.
  Själv brukar jag plocka lite skräp efter cykel/gångbanorna när jag rastar hunden, men lika förbaskat ligger det snusdosor, fimpar mm mm efter bara någon dag. Usch och fy!

 2. Mörka tider

  Det är inte bara läsförståelsen som är dålig, titta bara och se
  hur många som inte har förstånd att bära reflexer eller cykel
  hjälm det fattas nog mycket förstånd hos gemene man/kvinna
  i dessa mörka tider.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Håller med dig men du glömde att cyklister följer inte de trafregler som finns för dem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>