Forskare vill förbjuda glitter

Forskare vill förbjuda glitter. Ja det är faktiskt sant och det beror på att glitter till största delen av mikroplaster.
Det är den brittiska miljöantropologen Trisia Farrelly skulle vilja se att glitter förbjuds i hela världen. Hon får medhåll även från Sverige där Magnus Engwall på Örebro universitet som forskar på mikroplasters påverkan.

-Även om förekomsten av glitter inte är så stor bland de prover som vi har stött på, så är det ju inte en livsnödvändighet med glitter, säger han.Det här är inte heller någon nyhet då det är fiskarna som tror att det är mat och det är inte bra för dem då de inte får i sig tillräckligt med mat. Glitter är en liten del men mikroplatser måste helt enkelt bort. Det här gäller hela världen

En kommentar

  1. Olle

    Jo glitter är ju inte nödvändigt som så mycket mer, MEN den stora frågan är väl inte microplasternas vara eller icke vara.
    Det stora frågan borde väl vara hur i helvete de hamnar i haven,det är väl här vi borde stoppa avfalls hanteringen.
    Om vi tittar på flera av de stora städerna i USA så var det inte så många år sen de dumpade pråmar fulla med avfall i haven.
    Sen är det ju faktiskt så att vi skitar ner mer att använda papperspåsar ,inte påsen i sig utan i produktionen. Har använt tygpåse de sista åren ,förr placerade man sin korg i hylla vid kassan och handlade och hämtade sin korg i hyllan och packade sina varor i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>