Det kan bli krig mellan Nordkorea och USA

Det kan bli krig mellan Nordkorea och USA. I vilket fall som helst tilltar oron i USA och en del kallar det panik. Man litar inte alls på sin president. Den här artikeln i Omni är ett mycket tydligt exempel på den oro som växer i USA. Så här lyder den.

Paniken tilltar i USA:s huvudstad Washington DC, enligt skribenten Elizabeth Drew. I en analys på sajten Project Syndicate skriver hon att risken för en militär konfrontation med Nordkorea  i kombination med president Donald Trumps allt märkligare beteende  har gjort att politiker och tjänstemän är på helspänn. För att vara krass, farhågan är att en mentalt störd president ska leda USA in i ett kärnvapenkrig . Det finns en reell risk att Trump lider av någon slags narcissistisk personlighetsstörning eller tecken på demens, menar Drew och hänvisar till psykiatrikers analyser.

Mark Seddon, professor i internationella relationer, skriver i en analys i The Guardian att flera bedömare pekat på att Nordkorea kan vara en fullt utvecklad kärnvapenmakt redan i mars nästa år. Han frågar sig: Har vi bara tre månader på oss att undvika ett amerikansk angrepp mot Nordkorea?  Seddon, som har varit talskrivare åt FN:s tidigare generalsekreterare Ban Ki-moon, anser att FN måste agera. Slut citat

Men hur och vilka metoder ska FN agera med finns inte beskrivet. Man har provat med sanktioner men resultatet av detta har man inte sett röken av. Jag tror även det finns gränser hur mycket Kina kan gå med på innan de nyttjar son vetorätt. Jag tror det finns anledning att vara orolig och jag tror att USA kommer att agera först

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>