Organiserat tiggeriliga sprängd

Organiserat tiggeriliga sprängd. Tisdagen den 5 december gjorde polisen ett tillslag mot en liga som sysslat med organiserat tiggeri och människohandel i två län i Sverige, Kronoberg och Kalmar län samt i Bulgarien.

Sex personer har anhållits i Sverige och fem av den är misstänkta för människohandel. Man har också tagit hand om ett 20 tal brottsoffer som de har fått att tigga medan förtjänsten har de tagit hand om själva. Dessutom har två personer gripits i Bulgarien. Enligt polisen har miljonbelopp förts ut ur Sverige i denna härva av grov organiserad kriminalitet. De här personer har mer eller mindre hållet tiggarna som slavar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>