Organiserat tiggeriliga sprängd

Organiserat tiggeriliga sprängd. Tisdagen den 5 december gjorde polisen ett tillslag mot en liga som sysslat med organiserat tiggeri och människohandel i två län i Sverige, Kronoberg och Kalmar län samt i Bulgarien.

Sex personer har anhållits i Sverige och fem av den är misstänkta för människohandel. Man har också tagit hand om ett 20 tal brottsoffer som de har fått att tigga medan förtjänsten har de tagit hand om själva. Dessutom har två personer gripits i Bulgarien. Enligt polisen har miljonbelopp förts ut ur Sverige i denna härva av grov organiserad kriminalitet. De här personer har mer eller mindre hållet tiggarna som slavar.

2 kommentarer

  1. Petter

    En lågoddsare är det om det mesta tiggeriet är organiserat och de som sitter utanför butikerna är offer.De är hitlurade och utnyttjade med löfte om storkovan.Det är bara vissa blåögda svenskar som tror annat.Att hjälpa dom i hemländerna är absolut bästa hjälpen.Men MP har väl sett till att utlandshjälpen ska användas till att locka hit ännu fler asylsökande ensamkommna barn från Afghanistan eller att omprogrammera IS hemvändare med kultur.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tycker också att det är bäst att hjälpa dem hemma och det såg jag i dagens tidning att Stefan Löfven och tyckte men trodde inte på ett förbud. jag tycker det finns lagar och det är att man som EU medborgare ska klara en egen försörjning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>