Donald Trump hotar världsfreden och skapar oro i Mellanöstern

Trump tog som väntat besked om Jerusalem. Han fattade beslut om att flytta ambassaden till Jerusalem som huvudstad. Det här tror de flesta bedömarna i hela världen är fel väg att gå om man vill ha en tvåstatslösning. FN,s säkerhetsråd kommer också att sammankallas. Många tror även att det här kommer att innebära stora oroligheter i området och nya motiv för terrorister att göra attentat.

Det är märkligt att USA har en president som tagit som sin uppgift att reta upp världen och riva upp gamla avtal. Från Nordkorea kom signaler att man närmar sig ett kärnvapenkrig, man säger inte om ett kärnvapenkrig utan när det sker. Det kom på grund av den stora militärövningen som hålls mellan Sydkorea och USA. Men hans politik gör att de inte har någon ekonomi så det kan även ge en bankkris i USA och få effekter i hela världen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>