Media beter sig inte som de vill andra ska göra

Media beter sig inte som de vill andra ska göra. Det kommer fram i en artikel i Omni som handlar om en krönika i DN. Jag tycker den är så bra så därför lägger jag ut artikeln och så här lyder den.
Mediechefer är ofta snabba att kritisera makthavare som inte vill svara på frågor från journalister. Men när de själva utsätts för kritik gör de ofta samma sak, skriver DN:s Jack Werner i en krönika.

SR-programmet Medierna i P1 twittrade här om dagen att de sökt både Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Aftonbladets ställföreträdande utgivare Lena Mellin, som tackat nej till intervjuer. Werner skriver att ett sådant agerande ger andra makthavare en perfekt undanflykt nästa gång Aftonbladet eller Expressen ringer: Varför ska jag svara på era kritiska frågor, när ni själva inte förmår göra det i samma situation? 

Resumés Johan Såthe är inne på samma spår i sin fredagskrönika. Hans tidning har sökt företrädare från både Expressen och Aftonbladet i veckan, utan att lyckas. Jag konstaterarar att det är betydligt enklare för Resumé att få intervjua Thomas Mattsson när det gäller positiva nyheter om Expressen-tv än när det gäller nyheter med potentiellt kritiska frågor.  Slut citat.

Jag för min del tror inte det är bara Aftonbladet och Expressen som beter sig på det sättet. Det finns nog en kultur i hela media branschen och det är väl först nu i samband med #metoo något media granskat något annat media vilket jag har efterlyst i många år. Ta detta med bjudresor på olika evenemang som jag vet har skett. Nu ältar man igen saker som är 10 år gamla som de skrivit om

2 kommentarer

  1. Sixten

    Du är nog snart den enda människa som inte vet vad fakenews betyder trots att Donald Trump så tydligt beskrivit detta.Du kan ju också specialstudera Berno Jonsson och hans vänsterflickor i Västerbottensnytt så kanske du förstår?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du kan ge dig fasen på att jag vet. Men om men om man är verksam i Sverige ska det finnas en ansvarig utgivare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.