Trafikverket och trafiksäkerheten

Trafikverket och trafiksäkerheten. Trafikverket använder stora pengar på trafiksäkerheten och det är bra men använder man rätt åtgärder. Jag tycker i alla fall att det är viktigt att vägarna plogas som är en viktig åtgärd. Jag beskrev i en blogg den 24 november hur det var att köra från Nyåker till Umeå den 23 och jag kallade bloggen att jag aldrig kört på djävligare underlag. Läs den där jag kort beskrev att reserv E4 inte var plogad fram till 17 tiden när jag åkte tillbaka från stan och vägen var i stort sett okörbar. Mellan Gräsmyr och Hörnsjö var det några traktorer som plogat upp mitt i vägen och ett möte hade varit otänkbart och ett räddningsfordon eller ambulans hade inte kommit fram.

Igår åkte vi hem från Långvattnet vid tolvtiden och det var i stort sett lika dant och svårt att ta sig fram till Hössjö. Det var djupa spår i vägbanan och bilarna tog sig fram och kastades hit och dit. När man kom närmare Umeå möttes vi av en plogbil där vägarna var i stort sett bara med lite slask på vägen. Likadant när vi sedan åkte till Hörnefors för att titta på gymnastikföreningens årliga uppvisning var även plogbilarna ute på E4. Hörde vilka svårigheter en del upplevde som skulle ta sig dit och köra på anslutningsvägarna och det liknade det jag beskrivit. Visst är E4 viktig men även andra vägar måste vara farbara på ett säkert sätt.

Visst förstår jag att det är svårt när det vräker ned som det gjorde men även andra vägar som tex reserv E4 från Umeå över Gräsmyr till Nordmaling måste vara farbara om det tex händer en olycka på E4. Det känns som om man inte har ett helhetsbegrepp. När jag går tillbaka till november körde jag även på det lokala vägnätet i Umeå och det hade plogats under dagen så det gick att ta sig fram även om snön inte var bortforslad. För framtiden måste man se till att de statliga vägarna sköts bättre inte minst för säkerheten för det räcker inte med att säga stanna hemma. Det hade jag gjort om det hade gått i november och igår måste jag hem till Umeå. Ploga vägarna för det är en viktig fråga för trafiksäkerheten

2 kommentarer

  1. SNOW

    Det var bättre förr när kommunen hade 3 väghyvlar som gick
    konstant 0700 – 1600 polgade när snön kom det fungerade bra
    på vägnätet klart att idag när en väghyvel kostar 5 mille fullt utrustad
    om det räcker får vi räkna med sämre standard en fördel är och en traktor ca 1,5 -2 mille
    .och priserna är som dom är körtider och arbetstidslagar får vi räkna med dåliga vägar
    när ingen vill hålla på med yrket som förr.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      De vägar jag talar om ligger inte inom Umeå kommuns ansvar utan det är trafikverkets vägar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.