Snön anfaller träden i Brattsbacka

Snön anfaller träden i Brattsbacka

Snön anfaller träden i Brattsbacka. Jag var till Långvattnet med lite grejer i dag och det hade snöat en hel del och snön gjorde träden till mjuka pinnar. Det är dock ganska vackert måste jag säga, men det har varit elavbrott i området. Vattenfall har en app som heter avbrottsinfo.

Det finns de som blir glada när jag kommer dit, det är fåglarna som jag matar. När man kommer runt huset dånar det till när de lyfter upp i träden. Jag utfodrar mest med solrosfrön och det har gått åt många säckar, jag hat köpt in 18 säckar solrosfrön så jag hoppas det räcker till våren men det är osäkert. 20 talgbollar är också inhandlade liksom skalade nötter och fem säckar hampfrö men mer blir det inte av dem för de är för dyra.

Vi hade köpt en halv gris och till den fanns lite talg som de går. Det är massor av talgoxar och domherrar men även lite andra mesar. Nötskrickorna är också tacksamma för matningen speciellt talgbollar och solrosfrön som de plockar från marken när spiller från fågelmatarna där 2 st tar runt 15 liter. Jag har många matställen runt husen. Jag har också besök av två sorters hackspettar den ene är den stora hackspetten, den andra har en grön ton men den kan jag inte. Jag tycker om att sitta och titta på fågelhopen som många gånger är mer än hundra fåglar speciellt om det är kallt väder.

Ebba hon tycker det är roligt att sitta i något fönster och tittar på fåglarna men ut får hon inte gå då det är för gott om rävar och till och från dyker det även upp någon större rovfågel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.