Svensk Ishockey har inte råd med domare som Peter Lyth

Svensk Ishockey har inte råd med domare som Peter Lyth. I kväll dömde han Björklöven mot Södertälje och han var som vanligt fullständigt värdelös.Hockeyförbundets domarkomite måste inse att man måste bort de som inte kan fullgöra sitt uppdrag. Gör man det är man ansvarig för att ishockeyn får det svårare. Vem vill sponsra en sport där en enda förstör sporten.

Han kan inte ha någon spel förståelse och måste i stort sett vara blind för han ser inget och låter de som har ansvar för linjen ta ansvar eftersom han frågar de i stället för att blåsa det han ser. Jag har gått på ishockey sedan 1964 och istort sett alla IFK Umeås/Björklövens matcher och tidigare även Sandåkern och Tegs matcher. Jag har aldrig sett en sämre domare än Peter Lyth möjligen ligger Schilken nära.

Förra säsongen när jag satt i styrelsen påstod VK,s Gustav Pettersson och även ishockeyförbundet att jag inte skulle få kritiseradomarna vilket de inte kan göra. Är det en uppgift för en reporter på VK att uppmana medlemmar att rösta bort en person i en ideell förening. Jag får väl fråga ansvarig utgivare om detta. Jag har under min tid som Kommunstyrelsens ordförande gjort mer för ishockeyn än många i ishockeyförbundet, det stårjag för. Jag tror inte ishockeyförbundet skulle betett sig så med Fagerlund som ordförande eller var det en tjänsteman i organisationen som stod domarna när som försökte skydda.
Som politiker har det hänt att jag fått kritik av personer som inte gillat mitt agerande i en del frågor och mest tror jag det var när vi byggde och privatiserade ishallen. En kritik för att jag bidrog till ishallar i Umeå. Men det vore helt otänkbart att jag skulle neka folk abesvärlig ekonomisk situation som kan gör att man åker ut. Allt ska man inte skylla på domaren då det är de som utser dom som måste ta sitt ansvar. Jag

5 kommentarer

  1. Jan-Erik Brännström

    Du har rätt Lennart att domare Lyth inte är mycket att hurra för men trots detta faktum måste jag ge honom rätt i att visa ut Tobias Hage för tripping i förlängningen. Jag har sett reprisbilderna och Hage sätter ut sitt ben och stoppar motspelaren regelvidrigt. De flesta domare hade släppt detta i en förlängning men inte Lyth. Det som stör mig är att en spelare tar en sån risk i spel tre mot tre. En utvisning i den situationen är ju matchavgörande vilket den också blev. Hage och en del andra i Löven bör tänka efter före och använda hjärnan till något mera konstruktivt.

  2. Bingomicke

    Lyth är inte rätt man då han är för ojämn, sista utvisningen idag säger ju Fagervall är rätt men man kan tycka att man kunde tagit fler utvisningar tidigare som han inte såg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>