Sätt rätt stolpar på elledningarna

Sätt rätt stolpar på elledningarna. Nu har det visat sig att vattenfalls nya plaststolpar/komposit inte klarar det snöfall som vi nu haft och de har tyngts ned och rasat ihop och följden blir elavbrott. Det är en parodi hur ett statligt bolag fungerar.

Det är klart att det fungerar där det inte kommer någon snö alls eller att den blåser bort. I Västerbotten har man en stolpfabrik i Agnäs som tillverkar stolpar av trä som aldrig eller nästan aldrig gått av på detta sätt. Motivet för att övergå till plaststolpar är att det är bättre för miljön. Märkligt då plast är en oljeprodukt och klassas som ett av världens största miljöproblem. Nu finns det helt andra imprigeneringsprodukter än förut.

Jag tror att ett av de allvarligaste problemen för vattenfall och andra bolag att så länge huvudkontoret i Stockholm inte får tag i rätt kunskap och det är ett problem även för fackföreningar där man inte får lokala/regionala ombudsmän att ta jobb på förbundskontoren. Anställer man bara från 08 området får man bara de som känner till förhållandena i Stockholm och de vet inte ett enda dugg om . tex arbetsmarknaden i Umeå eller Luleå, så är det i bransch efter bransch förutom krog och restaurangbranschen. För Sveriges och tillväxtens skull bör alla lägga ut verksamhet från Stockholm där kunskapen och effektiviteten finns och en kommun är Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.