Det behövs fler journalister som Janne Josefsson…

Det behövs fler journalister som Janne Josefsson. Han fick skäll av de som var engagerade i Sollefteå om nedläggningen av sjukhuset, av det reportage han gjort i uppdrag granskning. Då tog ett debattprogram upp detta där både Janne Josefsson och den missnöjda gruppen deltog.De trodde nog att de skulle få honom på sin sida men han stod rakryggad fast vid det som kom fram i uppdrag granskning Den gruppen var inte nöjd vid att det som kommit fram i uppdrag granskning om hot mot politiker som fattat beslutet om nedläggning av BB.

Jag har tidigare läst om orsaken nämligen att hålla upp kompetensen om det inte finns tillräckligt med patienter. Har man inte rätt kompetens blir det patienter som dör och då blir det en annan häxjakt som handlar om liv eller död. Inte ens universitetssjukhuset har specialister som klarar allt. Personalbrister är inte heller ovanligt inom sjukvården och ny kunskap som gör att man kan bota flera sjukdomar sker också. Staten å sin sida diskuterar om att vissa sjukdomar ska opereras på ett ställe i landet.

Även i västerbotten hade man fått honom att granska Åsele och Dorotea och den gången fann Josefsson inget speciellt. Var jag säger är att det skulle behövas fler Janne Josefsson, för att han törs också granska de som och ockuperat sjukhuset som i Sollefteå. Det gör inga lokala media utan de är bara företrädare mot vad politiken vill göra. De är med andra ord en del av motståndsrörelsen och det är en ynkedom och gör att media förlorar i respekt.

Jag var heltidspolitiker i 27 år så jag vet vad jag talar om eftersom de farit fram med saker som inte stämmer med verkligheten. Ska bara nämna det som kallades veganköret i där de aldrig kollade upp bakgrunden som jag vet fanns. De som ledde den verksamheten tog de aldrig reda på.ä vilka de var och vilken agenda de hade. I spåret av detta och av vargen i Jämtland blev jag hotad av en person som senare blev dömd till sluten psykiatrisk vård till särskild utskrivningsprövning, det hade inget större medieintresse.

Ett annat var detta om tiggeriet som diskuterades och där drev de mer en kampanj mot mig och sa att jag hetsat mot folkgrupp och blev anmäld medan förundersökningen lades ner när det konstaterades att jag inte gjort något åtalbart dvs något brottsligt som hets mot folkgrupp är. Det hade heller inget medieintresse och som man knappt nämnde

Däremot är det brottsligt att påstå att någon gjort en brottslig handling och det gäller även media. Jag har en lång lista på liknande saker. Jan Josefsson han är den ende som jag mins som har granskat andra media och det är det som skett nu beträffande Sollefteå och likadant var det här när alla lokala media deltog i kampanjen mot Landstinget. I fallet Sollefteå konstaterades att de olagligt använde kommunens pengar på ett felaktigt sätt enligt kommunallagen. Nu diskuteras en ny lag om falska nyheter vilket jag tycker är bra och jag hoppas bara att även de som citerar andra medier på falska nyheter omfattas av det ansvaret. Nu i samband med #Metoo är det nog första gången media granskat andra media och även när det gäller Oldsberg i Bingolotto. Det är och finns brister i källgranskningen på många ställen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.