Trump i dålig dager hos Bernard Lagat

Trump i dålig dager hos Bernard Lagat. Han är flerfaldig OS guldmedaljör på medelstans och härstammar från Afrika men har tagit medaljer för USA och bor där. Trump har i samband med detta om att han ska utvisa folk som bott länge i USA trots att en del är födda i USA. Reaktionen kommer av att han kallat flera länder i Afrika för skitländer. Donald Trump har tagit för vana att förolämpa folk av andra nationaliteter andra religioner och hudfärg. Han tror inte på alla människors lika värde och hans uttalanden visar att han är rasist. Så här skriver Omni om Bernhard Laga.

Att Donald Trump dömt ut flera länder, bland annat i Afrika, som skitländer  får flerfaldiga OS-medaljören Bernard Lagat att reagera starkt. Jag är en stolt son från den skinande kontinenten kallad Afrika. Mitt arv är djupt rotat i mina kenyanska rötter. Afrika är INGET #skithål, mr. trump , skriver han i ett inlägg på Twitter.

Den före detta medeldistansstjärnan Lagat har tävlat för USA och tagit flera VM-guld under amerikansk flagg.
Trumps uttalande kom under en diskussion om att skydda personer från Haiti, El Salvador och afrikanska länder som kommit till USA olagligt som barn och som riskerar utvisning. Varför låter vi alla dessa människor från shithole countries  (skitländer reds.anm.) komma hit?  ska Donald Trump ha sagt. Slut citat Omni

Tänk att ha en president som säger så till och med om folk som är Amerikanska medborgare. USA som är ett land som genom historien kunnat uppstå genom invandring men som förföljt ursprungsinvånarna. USA tillhör nog de länder som skulle få svårast att klara sig om alla med annan bakgrund skulle lämna landet. Idag består USA av knappt 37 miljoner afroamerikaner i som är 12,3 procent av landets befolkning. Antalet slavar av afrikansk härkomst uppgick till närmare 4 miljoner när slaveriet i USA avskaffades i där.

Man måste tro att trots allt har Trump en strategi då andelen vita kommer att bli en minoritet inom 30 år. De siffror som redovisas är från 2013. 2018 blir vita en minoritet för åldersgruppen under 18 år. Då 2013 var 63% vita av hela befolkningen och det är vita invandrare som bromsar upp. Då 2013 var det fler vita som dog än som föddes. För år 2000 var 69% av befolkning vit men 1980 var den siffran 80% så man ska nog se Trumps agerande med utgångspunkt av detta.
Minoriteterna, det vill säga icke-vita, ökade 2011 hela 21 gånger snabbare än vita och utgjorde 2011 37 procent.
Första juli 2012 var 49,9 procent i gruppen barn under fem år tillhörande en minoritet. Redan nu är vita i minoritet i gruppen.

Jag tror att Donald Trump har det här klart för sig och det är därför han har börjat att skicka hem folk vart de nu kommer ifrån. Det är så här högerpolitik verkligen fungerar i alla fall i USA. Jag saknar att Europeiska medier inte tagit upp detta som Trump håller på med det liknar nästan ett krig från USA,s sida mot färjade för att vit överklass säkert kommer att tappa inflytande. Det är rena rama diktaturpolitik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>