Vad är det som hänt med dagens elever

Vad är det som hänt med dagens elever. Det frågar jag mig efter det som rapporterats i olika media. Jag tycker Omni har en bra artikel i dag som en lärare har tagit upp i en artikel i Expressen. Så här ser den ut och jag citerar artikeln

Respekten för lärarna tycks i flera fall vara som bortblåst, skriver högstadieläraren och debattören Isak Skogstad i en debattartikel i Expressen. Han hänvisar till en granskning Sydsvenskan, som visar hur lärare i Malmö utsätts för både dödshot och misshandel av elever.

Skogstad upprörs över uttalandena från grundskoledirektören i Malmö, som han menar antyder att problemet har att göra med hur lärarna är rustade och hur de organiserat lärandet. Skogstad anser att grundskoledirektören bör be om ursäkt till Malmös lärare. Nej, allting är inte hela tiden lärarnas fel. Det här är allvarliga problem som kräver krafttag: eleverna borde självfallet stängas av och därtill polisanmälas , skriver han.

Visst har han rätt att när för när elever gör brottsliga handlingar som att ge dödshot och att man misshandlar lärare ska detta anmälas till polisen och borde stängas av. För andra elever som är motiverade att gå i skolan förstör detta möjligheten till en bra undervisning

3 kommentarer

  1. Caanita

    Tyvärr är det väl så att elever som bär sig åt på detta sätt, ser det som en belöning att bli avstängd från skolan.

  2. Olle

    Vad gäller Malmös elever så har de en annan syn på skolan vad vi är van och andra värderingar med sig hemifrån. Detta återspeglas i hur det ser ut i Malmö idag med våld och elände. Men politikerna stoppar fortfarande huvudet i sanden och inte vågar snacka om problemen för att bli stämplade som rasister. Politikerna från alla partier borde föra en dialog istället för att käbbla om det ena efter det andra och bli eniga och tillsammans gå ut med problemets art för att med kraft ta tag i detta. Säger det ena partiet nåt om dessa problem kan man ge sig fan på att de andra stämplar dom som rasister eller nåt annat. Går de ut gemensamt stävs detta och ingen kan säga nåt. Sen finns ju visserligen 2 partier som inte kan tolerera fattade beslut men demokratin styr ju.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.