Stor skillnad på moderat försvarspolitik

Stor skillnad på moderat försvarspolitik. Ja den är helt annorlunda nu än när man styrde. Det var ju motsättningar redan när alliansregeringen tillträdde och Försvarsminister Mikael Odenberg avgick på grund av nedskärningarna av försvarsanslagen. De gick till sänkta skatter. Odenberg har också gett mycket beröm till Peter Hultqvist och reagerade kraftigt när man riktade misstroende mot honom.

Nu har även en tidigare försvarsminister Anders Björck gett förre statsministern Fredrik Reinfeldt och förre finansministern Anders Borg skulden för nedrustningen av det svenska försvaret. Lokala och regionala politiker stod upp och försvarade nedskärningarna. Han tycker att det är obegripligt att de kunde gå så vilse. Detta var ett svek utan like, säger han i en intervju i Aftonbladet.

Han tar också upp att de har stort ansvar för att miljarder plockades bort från försvaret, miljarder som i dag måste investeras igen i personal, byggnader, utrustning.. att de som borde vara riktkarlar i försvarspolitiken kunde gå så vilse, det är obegripligt, sa Björk i intervjun till Aftonbladet.

Jag tycker dessa herrar Odenberg och Björk har helt rätt men jag vill även påminna om att nuvarande moderatledaren satt i regeringen 2010-2014. Men jag tror att de flesta av alliansens nuvarande försvarspolitiska talesmän satt i riksdagen och röstade för nedskärningar i försvaret. Det låtsas man inte om att man fört en politik som har kraftigt minskat försvarsanslagen. Det vore hälsosamt om man en enda gång kunde erkänna att man gjort fel och missbedömde frågan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.