Moderaterna har gått över alla skamgränser

Moderaterna har gått över alla skamgränser. Det är på det sätt som de angripit Kerstin Rörsch som har ett viktigt jobb som processledare i Brå. Främst gäller det Anders Bergström MUF ordförande i länet men även Riksdagsmannen och ordförande lokalt i Umeå Edward Riedl. Jag tycker att ett parti som säger sig vara för lag och ordning ska också följa lag ordning. I kampanjen mot Kerstin hade de använt en bild av henne utan hennes tillåtelse vilket är ett brott mot upphovsrätten.

Det var Bergström som började sprida bilden utan tillåtelse men även de som sprider bilden gör lika fel och Riedl var bara sekunder efter. Man kan tro att moderaterna inte vill tillåta att kommunala tjänstemän ska få vara fritidspolitiker och att partibeteckningen ska med när de uttalar sig som tjänstepersoner. Alla har rätt att ta på sig politiska uppdrag och det är skyddat i grundlagen .

I dagens VK tar Petter Bergner upp detta och säger så här  Man kunde rent av misstänka att tjänstepersonen i fråga trots att hon bara hade gjort sitt jobb och svarat på journalisternas frågor . Nu har man redigerat en del av det man sagt och bilden som man använde men det tar inte bort ansvaret. Ågren har varit ovanligt tyst i detta fall men har inte tagit avstånd från Riedls agerande trots att han är distriktsordförande. En riksdagsman som säger sig jobba för lag och ordning bryter mot detta genom att använda en bild som han inte har tillåtelse till , det måste man faktiskt kunna kräva.

Jag tar mig i alla fall friheten att rekommendera er alla att läsa Petter Bergners kröna i dag för han har berört det som hänt på ett bra sätt. Artikeln finns på sidan 4 i papperstidningen under opinion och på VK.se även där under opinon.

Jag rekommenderar er att läsa den, den är lite lång för att klistra in den här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>