I USA är knarket en massmördare och dödar 46000 personer per år

Knarket dödar i USA 46000 personer per år. Nu föreslår Donald Trump dödsstraff i en plan mot opioider. Tiotusentals människor dör av opiodöverdoser i USA och det är i det fallet Trump tänker införa dödsstraff för storskaliga knarkhandlare och smugglare.

Planen omfattar även bl.a utökat federalt stöd till behandlingsinsatser,
åtgärder för minskade receptförskrivningar och skärpt gränsövervakning. Det är 2,4 miljoner amerikaner som beräknas vara beroende av främst morfin, heroin och fentanyl.

Det är från center for Desease Control and Prevention som uppgifterna kommer att 2016 dog 42 000 människor av opioder. Det är fruktansvärt hur mycket folk som knarkar ihjäl sig och det här visar också att den liberalisering som hänt i USA av Cannabis är rent ut sagt åt helvete. Inkörsporten till dessa tyngre droger är i många fall Cannabis. Det vore nog på sin plats att Donald Trump även införde en lag som förbjuder delstater att legalisera cannabis.

7 kommentarer

 1. apotekarn

  Nu är det flera av dessa fall där det handlar om planerade självmord. Antalet ofrivilliga dödsfall är betydligt lägre.
  Såg dig på Arlanda med en full taxfree-påse i söndags, två flaskor sprit hade inhandlats. Visste du om att alkohol dödar 2,5 miljoner människor varje år i världen?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Nej nu har du fel för självmord ingår inte. De allara flesta är överdoser. Resten kommenterar jag inte då min blogg handlar om hur många som dog av knark i USA. Du kanske inte kan läsa så du bör kolla din läsförståelse

 2. apotekarn

  Så att ett självmord kan inte begås med droger? I Sverige är det 25 % av de dödliga överdoserna som med all säkerhet är ett självmant beslut. Narkotikaexperterna säger att den siffran är gravt i underkant och att det kan röra sig om en betydligt högre procent.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag svar inte på din fråga men jag vet vilket IP nummer du har och det språk du använder mot mig följer inte svensk lagstiftning så vet du det

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>