Donald Trump gratulerade Putin till valsegern

Donald Trump gratulerade Putin till valsegern. Hur han kunde göra detta förvånar även republikaner. Orsaken är självklar nämligen det är väl få som tycker att det följde de regler som gäller för en demokrati. Det var kandidater som på olika sätt stoppades och fick inte ställa upp i valet. Det har även kommit olika typer av rapporter om valfusk. Johan McCain är den republikanske senatorn som är starkt kritisk till att president Donald Trump ringde upp och gratulerade Vladimir Putin efter presidentvalet i Ryssland, rapporterar CNN.

McCain sa att En amerikansk president kan inte leda den fria världen genom att gratulera diktatorer för att de vinner falska val, säger McCain och fortsätter: ja det är ord och inga visor men är naturligtvis helt rätt. Man fundera ju varför han gör det men det kanske har att göra med det som nyss avslöjats om Facebook.

McCain sa vidare att Genom att göra det med Vladimir Putin så har president Trump förolämpat alla de ryska medborgare som förnekades rätten att rösta i ett fritt och rättvist val Det är ju lätt att vinna val om man fuskar och tar bort kandidater som kan tänkas utgöra ett hot mot Putins storseger. Vi får nog vänta och se vad alla olika granskningar som kollar om ryssarna på något sätt varit inblandat i valet i USA och därför skulle gratuleras av Trump. Att Ryssland inte har en fungerande demokrati vet vi men demokratin i USA är på väg åt fel håll

En kommentar

 1. Uffe

  Vad Lennart Holmlund och McCain har gemensamt är okunskap om rysk inrikespolitik. De flesta ryssar gillar faktiskt Putin och den stabilitet han inneburit för Ryssland efter Sovjetunionens fall och det politiska och ekonomiska kaos som följde i spåren av det på 1990-talet. Å andra sidan är hans makt begränsad och inte alls så absolut som den ofta framställs i västerländsk propaganda. Den ryska statsapparaten är på många sätt helt olik västerländska motsvarigheter och de flesta val har bara varit för syns skull. En show för den sittande regeringen om man så vill.
  Ryssarna har historiskt sett en väldigt begränsad erfarenhet av flerparti politik.Egentligen är det väl bara 1917 och på 1990-talet som man kan prata om att det fanns olika partier, och båda gångerna slutade det med kaos.
  Ryssarna vill ha en stark ledare, och en stark opposition ses som en indikation på en svag ledare.
  Skulle Putin falla skulle oligarkerna ta över på nolltid. Den genomsnittlige ryssen har inget att vinna på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>