I morse tog senaten i USA utgiftsbudgeten

I morse tog senaten i USA utgiftsbudgeten. Nu senare idag hotar Donald Trump att stoppa den. Han gör som vanligt tala om vad han tänker göra på Twitter. Om media skulle sluta skriva om vad han säger fick han inte ut några nyheter. Att media lurats in i detta och bara blir en budbärare av hans politik är märkligt att de finner sig i när de inte får ställa några frågor. Som skäl anger Trump att den utlovade muren mot Mexiko inte blivit fullt finansierad och att de över 800 000 människor som omfattas av migrationsprogrammet DACA inte nämns i förslaget.

Vita huset har tidigare lovat att Trump ska underteckna förslaget. Totalt godkändes utgifter för 1 300 miljarder dollar, motsvarande över 10 700 miljarder kronor. Om senaten inte nått överenskommelsen så skulle de federala myndigheterna tvingas stänga vid midnatt. Tänk om han nu inför tullarna mot Kina som i stället slutar köpa statspapper. USA som land är nog ett av de länder som har de största skulderna av alla. Att någon törs låna ut pengar till den amerikanska staten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>