Vart siktar Björklöven nästa säsong

Vart siktar Björklöven nästa säsong. Det ser i alla fall inte ut som man tänker strida i toppen. Den gångna säsongen lade man ned mycken kraft att spela som ett lag och spela ihop ett lag när man uppträdde gemensamt. Det lyckades hyfsat måste man säga och det blev kvalspel om en plats till SHL och man var faktiskt en hårsmån från att klara detta.

När man ser hur man nu diskuterar lagbygget förstår jag inte hur man tänker eller om man tänker försöka kvala sig kvar. i går meddelades att Stefan Andersson, Nicklas Johnsson, Adam Berglin, Andreas Wikström, Isak Ädelgran, Tobias Hage lämnar laget men inget om vad som kommer i stället. En del var mycket skadade men när Ädelgran kom igång efter skada gjorde han sitt jobb.

Har jag fattat läget rätt har Björklöven en av de dyrare spelartrupperna så nog borde det finnas chans att någon eller några kvar som Grönberg säger kommer att lämna då inte många av dessa har något i SHL att göra. David Lindqvist som placeras i Luleå väger för lätt och ska man ersätta Alex Hutchings, Austin Farley, Axel Ottosson, Filip Riska, Roope Talaja de tror jag är svåra att ersätta och då blir det samma nödläge som den gångna säsongen att värva under säsongen som man gjorde med de finska spelarna. Målsättningen att ha fler spelare från de egna leden blir det inte heller. Grönberg bor i Stockholm och hur kan han därifrån följa de egna juniorerna och ge råd till om vad de bör förbättra för att bli bättre och hjälpa till mot SHL som är målet.

När det gäller backarna finns det redan 6 backar och ni som läst mina bloggar har sett att jag tycker de har varit den svagaste lagdelen och att det finns en brist på backsidan som är bra i offensiven. Jag är orolig över hur truppen ser ut och att de ska gå att värva spelare av samma klass som Grönberg räknar bort tror jag är mycket svårt.

Jag tror att risken blir en ny främlingslegion är stor och att Fagervall får börja om igen även detta år. Den gångna säsongen var också fylld av flera långtidsskadade så det blev lån från Frölunda och de grabbarna var mycket bra. Nu ska man visst begränsa lånen vilket innebär att truppen måste bli större. Jag tycker inte det ser bra ut med så liten del av den gamla truppen, att endast hälften av spelarna är kvar gör att det blir svårt att kunna få kvala till SHL. Dessutom måste Masiello utvecklas mycket under sommaren om han eller en ny målvakt ska ersätta Adam Werner. Jag avundas inte de som ska försöka få fram pengar till att ersätta de som försvinner

3 kommentarer

 1. Gunnar

  Var inte orolig, allt kommer att bli bra. Ottosson är väl den ende som kommer att saknas. Enligt mig.
  Grönberg kommer att ordna biffen!

 2. Tobbe

  Lennart Holmlund… Du tar negativ till en helt ny nivå! Lämna allt vad som har med vk och björklöven bakom dig är du snäll. Ingen orkar läsa dyngan du skriver!

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det är negativt att så få har kontrakt och dessutom slutar VD vilket inte alls är bra för Jocke har gjort ett bra jobb

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>