Det är angeläget att sänka marginalskatten på arbete och det går att finansiera

Det är angeläget att sänka marginalskatten på arbete. Det säger Anders Borg och det låter inte så konstigt men det har han en lösning på. Hans förslag är att det kan finansieras genom att man höjer fastighetsskatten eller att man inför en mer enhetlig moms. Det här har han sagt till Dagens Industri. Vill man kan man kombinera båda sakerna

Han är även inne på att det politiska läget annars är besvärligt. Borg tror inte att varken alliansen eller de rödgröna kommer att få egen majoritet inom en överskådlig framtid. Det gör att man måste ställa sig frågan vad det finns för möjligheter att åstadkomma breda uppgörelser. Risken är annars att det blir en finländsk situation med brist på politiska reformer under en lång tid, säger han. Jag tycker det är intressant det Borg säger kanske främst att han tycker att fastighetsskatten kan öka. Det är i alla fall en säker inkomstkälla för de statliga utgifterna. Han skulle ha stått emot KD när de tog bort delar av fastighetsskatten

2 kommentarer

  1. Peter

    Fortsätt på banan att straffa småhusägare, bilägare o barnfamiljer. Det e ju där pengarna finns!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Om du läst bloggen och har en läsförståelse så såg du väl att det var vad Anders Borg sagt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>