Hyresgästföreningens jurist förföljer Näslund

Hyresgästföreningens jurist förföljer Näslund. Det här är andra gången de hotat med tvångsförvaltning om fastigheterna på Brogatan. Förra gången blev det inte av och kan inte tänka mig att det skulle hända nu. Jag går i god för att Näslund sköter dessa fastigheter på ett mycket bra sätt och underhållet är också väl skött. Jag har bott här sedan 1995 och då ville vi förhandla själva om hyran och så blev då både vi som hyresgäster och Staffan som fastighetsägare ej var med i fastighetsägarföreningen omfattades vi inte av förhandlingsordningen.

Jag vet också att han förvaltar sina fastigheter väl och inte har de belånade så han har inte haft några problem med bankerna
Jag fattar inte hur hyresgästföreningen agerar och helt stödjer en medlem som många gånger bettet sig illa. Jag har råkat ut för det när jag fortsatte hyra i carport trots att vi alla var uppsaga då bygget skulle igång då träffade ett avtal att få stå kvar tills carporten skulle rivas och ett liknande avtal till ett förråd som skulle rivas.

Då råkade jag ut för en som skrek en sann socialdemokrat får parkeringar när andra blev utan  samma text kom sedan på en kartong lagd på fönsterrutan på bilen. Senare var också bilrutan nedkletad med flytande margarin. En annan gång var när jag höll på att lasta av varor var hans uppträdande allt annat än OK.

Jag tar dessa exempel bara för att visa en annan bild och har sett att det aldrig är en fel att två personer träter. Jag har själv lång förhandlingsvana som ombudsman och i all fall när arbetsgivare och arbetstagare hamnar i konflikt kan man inte alltid ställa upp på medlemmens önskemål. Förut var det överhuvudtaget inga konflikter här där vi bor. Jag skulle kunna berätta många episoder.

Nu vill Hyresgästen tvångsförvalta för att inte alla lägenheter är uthyrda men som det är att bygga i ett trångt läge tycker jag det är idioti att fylla på lägenheterna under byggtiden och det har han råd med. När bygget skulle igång var alla lägenheter uthyrda förutom de som skulle användas som personalutrymme och den som skulle bli tillfällrigt trapphus ut.? Sedan när någon flyttade ut ersattes inte den med en ny hyresgäst. Den senaste som flyttade ut gjorde det vid jultiden. Jag ser hur ytskicken med marmor farit illa. Ska barn vara mera eller mindre inne på en byggarbetsplats. Det svaret är för mig ett nej för det får ingen vara och alla friytor är upptagna av pågående byggnationer.Jag kan också berätta att det är många år sedan hyran höjdes då det skulle byggas nytt och kanske även byggas om och att det skulle bli störningar under byggtiden. Jag har inte sett Nicklas Sundell agera mot andra fastighetsägare i Umeå som har många tomma lägenheter. När det var tal om tvångsförvaltning frågade hyresgästföreningen vad vi tyckte men alla i Brogtan 3,a,b sa nej då vi var helt nöjda med Näslunds skötsel av huset. Ingen av oss som bor i det huset är inte medlemmar. Visst är Näslund lite het men det är det minsta man säga om hyresgästföreningens medlem.

Själv gick jag ur hyresgästföreningen en tid efter att jag blivit kommunalråd och efter att ha varit på en träff med hyresgästföreningen och de ställde en massa krav som inte ens var något för hyresgästföreningen att lägga sig i , då gick jag ur. Jag vet att när Näslund blev utsedd av Sundell som sämsta hyresvärd var det han som beslutat och inte styrelsen. Demokrati?

Jag tycker det är mycket märkligt att man gör så mot en fastighetsägare som sköter drift och underhåll som Näslund. Det trodde inte jag i min enfald att en medlemsorganisation skulle göra. Såg i TV att Sundell sa att Näslund svor men jag vet att det gör även deras medlem. För mig helt klart att ansvaret för ett fungerande samtal faller lika tungt på båda parter. Att klandra fastighetsägare som tar ansvar för fastigheten gör bara att det blir fler bostadsrätter. Har också svårt att se att någon annan än fastighetsägaren eller dennes representant kan hyra ut annans egendom för då måste den bli ekonomisk ansvarig för vad hyresgästerna kan åstadkomma liksom ekonomin och hyressättningen

I TV inslaget från SVt såg jag att någon hade gett ut portkoden så att TV och hyresgästföreningen kommer in i huset där vi bor. Då klarnar det också varför bland annat vi som bor i huset i höstas råkade ut för inbrott i våra förråd i källaren och bara i dagarna hade det skett ett nytt inbrott i förråden men då fanns inget där. Ingen åverkan på ytterdörren så portkoden var känd. Jag är säker på att det är ingen som bor i huset som gjort inbrotten då har någon lämnat ut portkoden till någon obehörig. Portkoder ska inte vara någon allmän egendom för de som inte bor i huset förutom för de som delar ut post och dagstidningar. Då tycker jag man gör hel fel för och i så fall måste man återgå till att ytterdörrar blir det nycklar, övervakningskameror kan vara ett annat alternativ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>