Byt ut alla som sitter i Svenska akademin

Byt ut alla som sitter i Svenska akademin. Att någon ska få sitta kvar måste vara en omöjlighet. Jag har aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att människor kan vara så djävliga mot varandra som nu och som sitter med ett gemensamt ansvar.

Är det en sådan organisation där ingen beviljar ansvarsfrihet är även det en skandal. Nu endes en klick att den ständige sekreteraren skulle bort som är en av de som suttit den kortaste tiden och som de själva sett ut. Det här med sexuella trakasserier verkar många ha känt till. De ville inte ens lyda en revision som uppmanat att polisanmäla. Nu tävlar man om att kasta skit på varandra och till och med har den tillfällige sekreteraren sagt saker som gjort kungen upprörd.

De här som nu är kvar verkar ju vara toppen av de som styrt vänskapskorruption och nu har de i stort sett fått bort alla kvinnor. Ingen kan väl vara så dum att man tror någon av de som är kvar kan återupprätta förtroendet för Svenska Akademin och har kungen någon roll överhuvud taget, vilket jag inte tror.

Man ser att organisationen är helt förlegad med livstidsval, en kvarleva från tiden då akademin bildades. Är det någon ruter hos de som är kvar och har de något vett borde de självklart avgå omedelbart. De säger att de måste tänka på akademin. Det är rent skitsnack det är de själva som förstört akademin och ingen annan. Det här vinner överlägset ligan om falskhet och oärlighet. Avgå omedelbart, ni är en skam gör Svenskt kulturliv.

En kommentar

  1. Caanita

    Om dom verkligen tänker och värnar akademien ska dom självklart förflyttas därifrån omedelbart. Det är en skam för Sverige att vuxet folk som låtsas vara intellektuellt välbeställda uppför sig på detta sätt.
    Nobelpriset i litteratur må mista sin glans när man ser vilka som röstat fram det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>