Idag har regeringen lämnat vårbudgeten till…

Idag har regeringen lämnat vårbudgeten till riksdagen. Det är en budget för ett starkare Sverige som håller ihop.
Vi har vänt underskott till överskott, arbetslösheten har sjunkit, en kvarts miljon fler har ett jobb att gå till. Fler anställs i skolan, vården och omsorgen. Sverige är ledande i klimatomställningen. Statsskulden är den lägsta sedan 1977.
Vanligt folk får nu del av Sveriges framgångar: barnfamiljer, fackligt organiserade löntagare, studenter och pensionärerna som byggt upp vårt land och välfärdssamhälle.

Vi socialdemokrater tar ansvar när poliser säger upp sig på grund av en dålig arbetsmiljö, när föräldrar är oroliga för att deras barn kan köpa smuggelsprit på en lastkaj i köpcentret och när den som är sjuk inte får vård i tid.Den socialdemokratiskt ledda regeringen har visat att ett bättre Sverige är möjligt när vi håller ihop och löser problem tillsammans.

Med vårbudgeten tar vi mandatperiodens arbete i mål: för att få fler i arbete och snabba på etableringen av nyanlända,för ett säkrare Sverige genom satsningar både på Polisen och Tullen,för en tryggare äldreomsorg och kortare vårdköer.

Men om väljarna verkligen ska veta vad det är som står på spel i höst måste vår politik märkas i vardagen. Det finns massor av bra exempel i hela landet att berätta om, att förlossningsvården anställer mer personal, att fler jobbar i skolan och i äldreomsorgen.

När jag var i Alvesta för några veckor berättade till exempel Sveriges Radio P4 om hur Grimmans förskola kunnat anställa en resurs till per avdelning tack vare statens tillskott. Det är sånt vi ska berätta om när vi knackar dörr, ringer telefonsamtal och talar med vänner och arbetskamrater om valet.

Ska vi fortsätta gå framåt tillsammans eller ska vi gå tillbaka till sänkta skatter, sänkta löner och växande klyftor? Det är vad valrörelsen kommer att handla om och den striden ska vi socialdemokrater ta  tillsammans!

Så har Magdalena Andersson sagt till oss. Hon har ju helt rätt och det har gått bra för Stefan Löfven och hans kollegor i regeringen. Däremot är jag mycket förvånad över den skit moderaterna sprider. Allt finns ju fakta på och den här regeringen har sett till att inte dra på skattebetalarna och främst de med lägst lön ska betala skattesänkningar som är lika stora som deras årslön

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>