USA,s uppsägning av IRAN avtalet slår mot EU

USA uppsägning av IRAN avtalet slår mot EU. Carl Bild har reagerat på detta och skrivit artikel i Washington Post. I finns en sammanfattning av vad han skrev som lyder

Donald Trumps beslut att försöka omintetgöra Iranavtalet är som det nu utförs inget annat än en hård attack mot Europas suveränitet och EU, skriver den tidigare utrikesministern Carl Bildt i en debattartikel i Washington Post.

Bildt redogör för hur Trump gärna pratar om att han håller den nationella självständigheten för helig men att det för Trump tycks betyda att USA kan göra vad som helst utan att ta hänsyn till andras intressen.

Amerikanska företag påverkas inte i någon större utsträckning av de ekonomiska sanktionerna mot Iran  det gör däremot europeiska verksamheter. Starka röster kräver nu att Europa står upp för sin självständighet genom att konfrontera Trump , skriver Bildt. Och slut citat. Det här visar att Trump är ett hot mot Europas företag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>