Vad säger P4 västerbotten

Vad säger P4 västerbotten. I måndags åkte jag in till stan i ett ärende och passade på att lyssna på P4 Västerbotten där man pratade med kommunstyrelsens ordförande i Nordmaling som är centerpartist om tågstrulet som varit i vinter, vilket egentligen beror på att tågen inte kunde gå. Sedan fanns där ytterligare en persson som representerade som man sa ett parti Fria demokraterna.

Något sådant parti som fått några röster i ett val finns dock inte vilket inte framkom i radions reportage. Det är bara att gå in på valmyndigheten och läsa. Dessa personer var socialdemokrater men accepterade inte partiets högsta beslutande organ representantskapet och bildade ett eget parti och gjorde upp med centern som gick ifrån koden att inte lägga sig i ett annat partis nomineringar. S hade skickat in vilka som man hade utsett till ledamöter.

Nu är de inte med i S och har Sveriges vallagar fungerat som de borde har det inte gått att ha politiska vildar som de nu är och minns jag rätt har inte någon av personerna kommit in på personval. I Sverige har vi partival med personvalsinslag, men så fungerar det inte. I Umeå finns det två ledamöter som inte representerar det parti man är invald för varav en är utesluten.

Det här som hänt i Nordmaling att man ställer upp för ett parti och går ur när man inte får som man vill är ett hot mot demokratin. Jag tror att de som röstade på Socialdemokraterna trodde nog alla som stod på valsedeln var Socialdemokrater men så var det inte , utan de var nog mest intresserad för egen vinning och egen makt efter att tidigare ha haft uppdrag. Jag tycker det är en skam för demokratin och för Nordmaling även om jag vet att det funnits slitningar i partiet. De som blev invalda som socialdemokrater och lämnat partiet borde automatiskt varit fråntagna sitt mandat enligt lagarna eftersom de inte är Socialdemokrater. De har bedragit väljarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>