En S-Regering ska ge arbetsro till alla elever

En S-Regering ska ge arbetsro till alla elever. Det har vi ett bra program för. Det ska då ställs mot ett regeringsalternativ med alliansen som ger Sverigedemokraterna inflytande. Så här ser programmet ut i korthet inom det området.

Skolan ska ge ordning och studiero till alla elever under hela skoldagen. Socialdemokraterna vill därför att all skolpersonal ska känna till skolans värdegrund och kunna ingripa om någon kränks eller far illa. Fler lärarassistenter ska avlasta lärarna och kontrollen av vem som arbetar i gymnasieskolan skärpas.
Det starka samhället bygger på en jämlik kunskapsskola med trygghet och studiero. Det är en förutsättning för att alla elever ska må bra och för att skolan ska vara en plats för lärande. Då behövs fler ögon och öron i skolan, alla vuxna ska bidra till att skolmiljön är trygg. Därför presenterar vi idag fyra nya förslag för tryggare skoldagar:

*Ökad kunskap om skolans värdegrund (Oavsett om du är lärare, kurator eller vaktmästare ska du arbeta utifrån skolans värdegrund samt larma om ett barn far illa, kunna säga ifrån vid kränkningar och förhindra mobbing. Därför ska all skolpersonal ges grundläggande kunskaper om vad det innebär att arbeta i skolan.

” Ökat ansvar att säkra trygghet och studiero (Andra yrkesgrupper i skolan än rektor och lärare ska kunna omhänderta störande eller farliga föremål. Vi vill se över om möjligheten att visa ut elever samt besluta om kvarsittning bör ges till fler yrkesgrupper.

” Skärpt kontroll före anställning (Gymnasie- och gymnasiesärskolan ska också omfattas av kravet att visa utdrag ur Polisens belastningsregister för att kunna bli anställd.

” Fler lärarassistenter i skolan (Lärarna ska inte vara diversearbetare, utan behöver avlastas för att kunna lägga sin arbetstid på planering, genomförande och uppföljning av undervisning. Socialdemokraterna kommer att fortsätta arbeta för fler lärarassistenter i skolan.

Det där tycker jag är bra saker för ska Sverige vara ett framgångsrikt land i framtiden behövs det att eleverna är trygga i skolan och självklart behöver man studiero

4 kommentarer

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det har hänt en del. Jag tror dock att under en viss tid drunknade allt om flyktingar både i debatt och i media

 1. Krister

  Enligt en opinionsundersökning av Yougov/Metro för maj får både Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna 23 procent av folkets stöd.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Din kommentar handlar inte om oppostionssiffror utan om arbetsro för elever i framtid och jag publicerar inte någon kommentar som inte handlar om bloggen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>