Trump kommer att ställa till det med Nordkorea

Trump kommer att ställa till det med Nordkorea. Jag har aldrig trott att han vill ha en fredsuppgörelse utan han vill bomba bort Nordkorea från kartan. Jag tror inte heller att han kommer att göra som han sagt ge ett bistånd. Den militärövning som de startat just nu är ett tecken på han arbetar för att få Nordkorea att hoppa. Det kommer att vara hans taktik för han tror att han kan göra som han vill och de skulle acceptera detta. Här har jag lagt till 3 notiser från Omni om läget i området.

Nordkorea har ställt in morgondagens samtal med Sydkorea och hotar med att stoppa det planerade mötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un, rapporterar Nordkoreas statliga nyhetsbyrå KCNA enligt AFP.

-Det finns en gräns för vår välvilja och våra erbjudanden om möjligheter, löd ett uttalande enligt KCNA. Som anledning anger nyhetsbyrån den gemensamma militärövning som Sydkorea och USA inledde på fredagen, och som Pyongyang uppfattar som en provokation och övning inför en invasion av Nordkorea.
Morgondagens möte med Sydkorea skulle hållas på hög nivå och avhandla åtgärder för att formellt avsluta Koreakriget och arbeta för kärnvapennedrustning.

NORDKOREAKRISEN I ett uttalande från Nordkoreas vice utrikesminister Kim Kye Gwan utvecklar diktaturen sin syn på de planerade mötena med USA och president Donald Trump, rapporterar AP. Vi är inte längre intresserade av förhandlingar där vi kommer trängas in i ett hörn och tvingas tillmötesgå ensidiga krav på oss att ge upp kärnvapen , står det i uttalandet. Den typen av krav skulle få Nordkorea att ompröva beslutet att genomföra mötet, hävdar landet.
Sydkoreas utrikesminister Kang Kyung-hwa har talat med USA:s utrikesminister Mike Pompeo och enligt ett uttalande från Pompeo ska förberedelserna för ett möte mellan Trump och Kim Jong-Un fortsätta enligt plan, skriver CNN.

Den militärövning som USA och Sydkorea genomför just nu kommer att fortsätta, trots den arga reaktionen från Nordkorea, meddelar Seoul enligt AP.
Nordkorea ställde sent i går kväll in dagens samtal med Sydkorea och hotar med att stoppa det planerade mötet mellan Donald Trump och Kim Jong-Un. Pyongyang uppfattar militärövningen Max Thunder som en provokation och en övning inför en invasion av Nordkorea.

Sydkoreas försvarsdepartement säger dock att övningen främst handlar om att förbättra piloters färdigheter och inte är en attackövning. Baek Tae-hyun, talesman för det sydkoreanska departement som ansvarar för fredsförhandlingarna, säger att Nordkoreas beslut att dra sig ur samtalen är beklagligt .

Hur kan man tro från USA att reaktionen skulle blivit något annat. Man undrar vad de har att tänka med. Vi får nog vänta och se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>