Vi vill ha ett tryggare Sverige

Vi vill ha ett tryggare Sverige. Det är oerhört viktigt inte minst för barnen.Socialdemokraterna går till val på att bygga ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. Därför är barn och ungas psykiska hälsa en högt prioriterad fråga för oss socialdemokrater. ( (De senaste trettio åren har psykisk ohälsa bland tonåringar fördubblats. Varannan 15-årig tjej och nästan var tredje 15-årig kille har återkommande flera besvär som sömnsvårigheter, ont i magen eller nedstämdhet. Det är en utveckling vi måste ta på allvar. ( (Vi socialdemokrater vet att ökad otrygghet är den viktigaste förklaringen till att fler barn och unga mår dåligt. Arbetsmarknaden måste bli tryggare. Stressen i skolan och bostadsbristen måste bekämpas. ( (Men de som mår dåligt nu måste också få stöd. Samhället ska vara som starkast när du är som svagast. Därför har vi socialdemokrater i regeringsställning dubblerat satsningarna på psykisk ohälsa. Därför presenterar vi i dag fyra förslag för ett snabbt och brett stöd till unga som mår dåligt:
” Alla ska få vård utan väntan
” Det ska finnas möjlighet till stöd direkt i mobilen
” Rätt stöd och snabb hjälp vid självmordstankar
” Elevhälsan ska ha verktyg för att upptäcka elevers psykiska ohälsa

Det här är viktiga frågor under nästa mandatperiod och en del i ett tryggt och starkt samhälle.

4 kommentarer

  1. Förbannad

    Det var på tiden. Bara ca 10 år för sent. Man undrar ju i vilken värld politiker lever i innan de vaknar? Men jag antar att det blir som vanligt. Prat om satsningar som bara rinner ut i sanden?

    Psykiatrin i Umeå har dragit ner så mycket under senaste året att man undrar ju om det finns någon verksamhet kvar…
    Förbjud ALL form av stafettläkare. Det kostar landstingen sjuka summor samt skapar läkarbrist. Du vet om att det tar 3-4 veckor att få ett sjukintyg förlängt från att du sagt till om att du vill träffa en läkare inom psykiatrin? På grund av att de har så få läkare tillgängliga. Det är ju ett skämt att det tar en månad att få ett sjukintyg. Så har det varit senaste 8 månaderna. Minst… Var är psykiatrin på väg i Umeå? Det är politikernas fel att det ser ut som det gör nu. Varför ska man rösta på S i landstingsvalet när de haft makten typ i en evighet? Blir ju bara sämre och sämre!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Drgit ned vet jag inte men brist på folk vet jag inom hela sjukvården. Alliansen utbildade för få. De sänkte skatten i stället

  2. pstenberg

    Förebygga ska förekomma bedövning !
    Socialdemokratin som saknar politisk , ideologisk idebas suger och förstår.
    Då dina korrupta ambitioner gick på enbart bygga ut shopping-area ropade vi på var
    människan kommer in i bilden?
    Byggnad o det korrupta SD på uppdrag av st storfinansen stör individens naturliga utveckling
    på bekostnad av marknad och dekadent kultur .
    Din insats som kommunalråd är en av de mest avgörande faktorer för folkhälsans negativa utveckling.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Umeås tillväxt har skapat många jobb. Det är bra för alla och har aldrig som du gjort använt förtal för att påverka, men det gör du genom tt kalla mig för korrupt och och egentligen borde jag stämma dig dig för detta. Det är inte första gången du anväder påståenden som i te går att publicera men det här är den dista kommenaren jag publicerar ska du vetaDe andra har jag kvar så det kanske blir en anmälan på dig. Jag har också möjlighet att visa detta för ansvarig utgivare på VK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.