Fina förslag från S för landsbygden

Fina förslag från S för landsbygden. Det handlar avskrivning av studiemedel, reseavdragen, och så här speglas det i nyhetssajten Omni. Regeringen tittar på möjligheten att skriva av studiemedel för att underlätta för kommuner att rekrytera kompetent personal. Det sa landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) vid öppnandet av Landsbygdsriksdagen enligt TT.

Vi ser också över reseavdragen en som i dag mest går till en storstad, jag ska inte säga vilken, säger han. Systemet som utreds är ett avståndsbaserat system, som skulle gynna landsbygden. Regeringen presenterade i mars en landsbygdsproposition där man föreslår en satsning på 1,5 miljarder kronor 2019 och 2020 för att stärka landsbygden. Men då var förslagen om avdrag och reseavdragen inte med. Slut citat Omni.

Det är bra att man tar upp reseavdragen och gör något åt det för Bucht har ju rätt att reseavdragen går mest till storstadsområdena när man tittar på hur mycket pengar. Det bor så mycket folk i storstadsområdena så den grupp som får mest är det bor mest folk. Tyvärr har det varit högljudda protester när det införts förändringar på bensinskatter saker som gett miljarder i reseavdrag till folk i storstadsområdena och några skärvor blir det till glesbygden

2 kommentarer

  1. Gandalf Denvite

    Så sossarna förväntar sig att många ska vara så giriga, enbart fokuserade på pengar/avskrivna studielån, att de ska flytta ut i skogen och ödsligheten där deras barn kommer få långa resvävar till gymnasiskolan och ännu längre resväg till universitetsstudier och obefintliga möjligheter till att få ett jobb? Storstäderna erbjuder ett oändligt större utbud av precis allting, inklusive naturupplevelser inom bara någon timmas bilfärd!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Visst är det attraktivare i städerna men man kan inte tvinga folk till städerna utan måste se till att samhällsfunktionerna fungerar på landsbygden även om servicen inte är av samma omfattning, jag är glad tt far och mor flyttade till Umeå 1959. Däremot tycker jag det är fel att Umeå ska betala så mycket pengar till kostnadsutjämningen som går till många av kommunerna i länet. Vi betalar mest av all kommuner per invånare nämligen över 5000 per onvånare, medan flera kommuner får över 10000 per invånare och till och med kommunfolk uppskattar inte detta. Det finns många kommuner i länet som bara finanserar sin verksamhet till hälften med egna skatter. Deras skattekraft är under 50%

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.