Donald Trump förnekar sig aldrig

Donald Trump förnekar sig aldrig. I bland diskuterar han hämnd för det som hände i början av 1800 eller rättare sagt till 1812 när engelsmännen brände ned Vita huset. Om han håller på för att försvara sina handelshinder vart ska detta då sluta. Vad har USA själva för skuld till mycket av krigen som USA har inlett efter andra världskriget. Läste en artikel i Omni som jag citerar som har att göra med 1812.

I ett telefonsamtal med Kanadas premiärminister Justin Trudeau antydde Donald Trump att importtullarna på stål och aluminium, som bland annat drabbar Kanada, motiveras av nationell säkerhet eftersom Kanada brände ner Vita huset . Det felaktiga uttalandet i samtalet återges av källor med insyn, rapporterar CNN.

Det var när Trudeau pressade Trump kring hur han kan motivera tullarna med att det har med nationell säkerhet att göra som Trump enligt källorna svarade: Brände inte ni ner Vita huset? 

Trump refererade till kriget år 1812 mellan USA och Storbritannien, då brittiska trupper brände ner Vita huset som svar på en amerikansk attack mot York, Ontario  ett territorium som senare kom att bli Kanada.

På frågan om kommentaren mottogs som ett skämt säger en källa till CNN att importtullarnas påverkan på Kanada och i slutändan på arbetare i USA inte är något att skratta åt.  slut
Citat Omni. Men håll med om att han beter sig konstigt och vad är amerikanerna för folk som röstade fram honom.

En kommentar

  1. johansson

    Trumps opinionssiffror stiger i Usa, han genomför nu vad han lovade innan valet och det måste man respektera även om det kanske inte är så bra för övriga världen. Sanningen är att Usa haft en hel del ofördelaktiga handelsavtal både med Kina och med Eu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>