Riksdagen röstar idag mot en vinstbegränsning

Riksdagen röstar idag mot en vinstbegränsning. I ett starkt samhalle ska skattebetalarnas pengar ga
till battre valfard for medborgarna och battre villkor for personalen inte till obegransade vinstuttag.

En overvaldigande majoritet i Sverige ar overens om att vinsterna i valfarden ska begransas. Men de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna tycker något helt annat. SD lovade fore valet att begransa vinsterna i välfärden. Sedan dess har de svangt och ar nu det parti som allra tydligast forsvarar att foretag ska kunna ta ut obegransat med vinst ur skolan och omsorgen.

Responsen på Socialdemokraternas namninsamling för att #stoppavinstjakten har varit överväldigande, med tiotusentals underskrifter från runtom i hela landet. På bara två veckor! Det är minst sagt tydligt att vi är många som känner ett oerhört starkt engagemang inför denna viktiga fråga.

Idag den 7 juni är det dags Riksdagen ska rösta ja eller nej till vårt förslag att begränsa vinstjakten i skolan och omsorgen. Både Moderaterna och Sverigedemokraterna förväntas som bekant att rösta emot förslaget, och därmed för fortsatt obegränsade vinster.

Ta chansen att visa ditt stöd för Socialdemokraternas förslag! Skriv under namninsamlingen här: https://www.socialdemokraterna.se/engagera-dig/kampanj/stoppa-vinstjakten/

Tillsammans kan vi bygga ett starkare samhälle, och ett tryggare Sverige. Tack för ditt engagemang och stöd!

6 kommentarer

 1. Caanita

  Visst heter det att man röstar FÖR en vinstbegränsning inte mot, även om jag mycket väl förstår vad du menar?

   • Caanita

    Men visst är det väl ändå sossarnas förslag som du åsyftade i inlägget och dom röstade väl FÖR en vinstbegränsning? Det var väl inte alliansens och SD:s förslag du menade med din rubriksättning. Ditt svar ser ut som en efterhandskonstruktion.

 2. Anders

  Hade vinstbegränsningen gått igenom hade effekten ändå uteblivit och mest troligt hade beslutet rivits upp efter valet av en ny regering.
  Sossarnas drive om vinstbegränsning är bara ett utslag av feg populism. Man törs inte ta steget fullt ut och förbjuda privata alternativ, därför kommer en light-version där man försöker begränsa vinsterna. Det blir liksom varken eller, eftersom det finns massor med kreativa sätt att komma runt de tänkta begränsningarna.
  Visst, det ser inte snyggt ut med äldre som vanvårdas och vårdföretagen gör vinster som försvinner utomlands. Men det ser inte ett dugg bättre ut med äldre som vanvårdas i sossestyrda kommuner, där du har samma underbemanning och personalen som går på knäna samtidigt som verksamheten gör stora förluster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>