Varför vill fackligt folk gå ifrån välfärden

Varför vill fackligt folk gå ifrån välfärden. För mig är det helt obegripligt men ändå finns det många LO medlemmar som tänker överge välfärden. Under hela min fackliga tid slogs vi för den generella välfärden. Den innebär att det inte är plånbokens storlek som avgör om du ska få tillexempel sjukvård när du blir sjuk utan det avgörande är att alla oavsett inkomst ska ha samma sjukvård. Vi kan även ta barnomsorg och skola. Alla barn ska ha rätt att få barnomsorg och skola och det beror inte på föräldrarnas inkomster.

Nu är det många jobbare och fler män än kvinnor som vill ha bort den delen och det händer när man röstar på Sverigedemokraterna. Deras budget med stora nedskärningar på kommunerna omöjliggör den välfärd vi har idag och trots att den har sina brister. Sd,s ekonomiska poltik där hälften av statsbidragen ska bort. De inbillar sig att alla problem vi har i samhället beror på flyktingar och invandrare. Det är personalbrist inom de flesta områdena i välfärdssektorn och det är stora delarna av flyktingarna som har en utbildning så den slipper Sverige betala och yrkesutbildningar kostar även pengar om de är Svenskar.

När det gäller arbetskraftsinvandringen tror jag att den måste öka och många gånger är det människor med mycket och kvalificerad utbildning som behövs om Sverige ska kunna utvecklas och inte bli ett land som USA är nu med Donald Trump som förstör handeln mellan olika länder. Det är samma typ av höger som SD. Många av de som behövs är högskoleutbildade så den utbildning de har är gratis för Sverige och Svenska företag.

Tillbaka till början och då funderar jag varför LO medlemmar tänker rösta på Sverigedemokraterna och därmed skippa en hel del av välfärden. De säger tvärt emot men de måste ha pengar för att ha en välfärd. Sist men inte minst slår det hårdast mot inlandet och de små kommunerna om man minskar statsbidragen, det finns kommuner och ganska många bara i vårt land där deras egen skatt bara räcker till hälften av vad kommunen har för kostnader. Tänk till.

2 kommentarer

  1. Curth Brännström

    Ja man undrar hur det blivit? Men alla har fått det bättre och tror att ingen vill avekla välfärden. De tar den för given

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>