Det blev ett avtal Nordkorea-USA idag

Det blev ett avtal Nordkorea-USA idag. Jag hade fel för jag trodde Nordkorea skulle ställa några krav med ett klart innehåll att Donald Trump skulle hoppa av. Vad förpliktar nu detta avtal, här delar jag alla analytikers uppfattning att det säger egentligen ingenting utan är snarare en viljeinriktning och en vision än några framsteg. Men man måste nu vänta och se och jag tror inte att Kim Jong-un som tycker Trump filmen liknat vid en science fiction-film  kommer att börja med att ta bort kärnvapnen utan att ha fått något stort i stället.

När man nu fått höra lite omdömningar om Kim Jong-un är de helt annorlunda än tidigare. Nu är han en begåvad och duktig person även om han är diktator och har styrt hårt sitt folk. Men han lär i alla fall ha studerat i Schweitz. Visst är det intressant att han och Trump är de första ledarna över deras länder som personligen ha mötts. Lite förvånande att de inte pratade engelska för det kan säkert Kim Jong-un om han studerat i Schweitz.

Ja vi får vänta och se vad som händer härnäst. Det är klart att Kim kan också spela ett spel liksom Trump gör med Sydkorea för Kina vill säkert ha ett ord med i laget för de har säkert satsat stora pengar på Nordkorea, som trots allt har 25 miljoner invånare. Nu får vi hoppas på det bästa även om jag tror det är svårt med USA som tycker att alla ska gå efter deras pipa.

2 kommentarer

  1. Anders

    Att göra affärer med asiater är inte alls som att göra affärer med västerlänningar och det har Trump insett för länge sedan. Därför är jag inte ett dugg förvånad över att han lyckas med det ingen annan gjort.
    Störst fokus är det på att bygga upp en relation, innan man kommer till handling och det är där vi befinner oss nu. Att man fick till ett avtal tyder på att bägge parter vill gå vidare. Sedan får framtiden utvisa hur lång och mödosam processen blir innan vi får önskat resultat. Det handlar ju trots allt om att få till något som båda parter accepterar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>