Lupiner ska bort efter vägarna

Lupiner ska bort efter vägarna. Det är en växt som inte hör hemma här och den tar över för alla våra fina blommor som växt efter dikeskanter och och vägrenar. Trafikverket borde om man nu tar något miljöansvar klippa bort nu innan det är för sent. Man klipper säkert inte mer än en gång och då är det lämpligt att klippa nu innan lupinerna blommat färdigt.

Visst är de lite småtjusiga men för det får inte ta överhanden. Jag hoppas även Umeå kommun tar bort på sitt vägnät. Mot Täfteå är det hur mycket som helst och vem som är väghållare vet jag inte men troligen både kommunen och trafikverket. Ta ansvar och klipp Lupinerna innan de blommat färdigt

2 kommentarer

  1. Hans Sparrman

    Har funderat på hur vi skall komma till rätta med denna plåga som hotar vår naturliga flora.
    Mitt förslag är att någon klurig uppfinner en skördemaskin som kan skörda dom före blomning. Då de ju blir stora blir det en hel del växtmassa som kan användas för framställning av biogas.
    Lupiner hotar genom sin storlek och ohejdade förmåga att sprida sig och ta över annan växtlighet vilket starkt vår ursprungliga mångsidiga fauna.
    Mycket bra att du påtalar detta. Jag vill ha kvar kattfötter ,blåklockor samt våra andra ursprungliga sommarväxter.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag delar din uppfattning som du ser i bloggen och att de måste bort. Tills man hittat en bra skördemaskin måste man slå bort dem tidogt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.