Socialdemokraterna har alltid satt jobben först

Socialdemokraterna har alltid satt jobben först. Det är bra tycker jag och har tyckt i hela mitt liv. Att ha ett jobb är den viktigaste frågan. Det är för mig en frihetsfråga för utan jobb är man inte fri utan beroende av A-kassa men också sina närmaste och orsaken är att för få får 80% i arbetslöshetsersättning från A-kassan som är en försäkring mot arbetslöshet. De som kallar arbetslöshetsersättning är outbildad så det stänker. Nu har regeringen lyckats få ner arbetslösheten men det finns brist inom många yrken och inte minst inom välfärdssektorn.

Arbete bygger vårt lands välstånd och är avgörande för människors frihet. Vi socialdemokrater står för både rätt och plikt i jobbpolitiken. Vi har skapat fler vägar till jobb och utbildning, bättre matchning och ett starkare arbetsmiljöarbete. För att alla som kan jobba ska jobba krävs fler åtgärder för att arbetssökande ska få den kompetens som arbetsgivarna efterfrågar, därför presenterar Socialdemokraterna flera förslag för att fler ska komma till arbete.

Sveriges ekonomi är starkare än på mycket länge, med hög tillväxt, låg arbetslöshet och rekordmånga människor i arbete. Socialdemokraterna vill se ett starkare samhälle med en bättre välfärd, snabbare integration och en kompromisslöshet mot brottsligheten.

När Socialdemokraterna övertog regeringsmakten låg arbetslösheten omkring 8 procent  i dag ligger den på ca 6 procent. Samtidigt är sysselsättningen den högsta sedan 1990. Sveriges ekonomi är stark, jobben blir allt fler och arbetslösheten sjunker. Sedan regeringen tillträdde har 300 000 fler ett arbete att gå till. Att vi fortsätter skapa nya jobb i Sverige är en förutsättning för att klara målet om EU:s lägsta arbetslöshet år 2020.

De senaste årens många asylsökande gör att vårt jobbmål nu kräver större insatser för att kunna nås. Det kommer att krävas mer utbildning, mer effektiv språkträning redan från asylprocessens början, bättre matchning och validering av nyanländas kunskaper. Med rätt insatser kan de många nyanlända bidra till att klara framtida arbetskraftsbehov.

Förslagen i korthet:

Ökad möjlighet till kommunal vuxenutbildning inom bristyrken

Hjälpa anställda i välfärdens verksamheter att förbättra sin svenska

Fler jobbspår som säkrar kompetensbehoven för lokala arbetsgivare

Språk- och aktivitetskrav för försörjningsstöd

Validering av yrkeskompetenser inom fler branscher

Kompetensutveckling för yrkesverksamma

Det här är mycket viktiga frågor och vi måste hjälpas för att vi får fortsätta det som påbörjats med utbildning och jobb åt alla. Den typen av politik som presenteras här är vi ensamma om. Fler i jobb ger intäkter i form av ökade skatteintäkter både till staten och kommuner och landstig/regioner. Tänk att alliansen och Sverigedemokraterna tycker att det är ett fiasko att folk har jobb och att det är ordning på statsfinanserna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.