Torkan och brist på regn ett helsike för djuren

Torkan och brist på regn ett helsike för djuren. Jag skrev i går en blogg om att jag tycker det är fel att ge bidrag till åkrar som bara slås ut. Det finns för lite mark som odlas och där måste det stödet göras om. Visst ser det bra ut när marker som inte brukas för foder är slagna men det finns inget reservfoder. Det gäller att ge ett ansvar för markägarna att endera slå sina marker och sälja fodret eller att arrendera ut marken till bönderna. Vår mark får bonden nyttja gratis och får även ta arealstödet och det har fungerat hur bra som helst. Jag lägger ut en artikel från Omni om detta.

Det torra vädret riskerar att få långtgående konsekvenser för Sveriges djurägare eftersom det råder brist på foder, rapporterar Mitt i Stockholm.
Per Persson, ordförande för Lantbrukarnas Riksförbund i Mälardalen, uppmanar alla hästägare att så snabbt som möjligt köpa ordentligt med foder  innan det tar slut.  Men det kommer bli otroligt svårt och man måste faktiskt mentalt förbereda sig på att hästar kommer behöva skjutas av, säger han till Mitt i.

Mina förslag ger självklart ingen effekt detta år men åkrar som man bara slagit måste ju både plöjas, gödslas med mera om de ska vara odlingsbara nästa år. Hoppas att några ansvariga som Bucht och jordbruksnäringen läser detta och se vad som är möjligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>