Det finns ingen skam på vänsterkanten

Det finns ingen skam på vänsterkanten. Johan Örestig har en blogg Make Umeå Sane Again där han tar upp arvoden på politiker och lön på högre tjänstemän. Han ljuger i den bloggen då han tar med en affisch som ingen står bakom där det står att Hans Lindberg har en lön på 165 000. Det är en typisk vänstersekts blogg eller kommunistisk. Tala om lögn och eftersom Örestig är ansvarig utgivare för bloggen. Örestig svalde affischen med hull och han som tycks veta vad som händer i kommunfullmäktige

Det står i bestämmelserna för att var bloggare. För det första har inte en politiker lön utan årsarvode. Hans arvode är inte ens hälften av den angivna summan. Hans arvode idag för att vara exakt 950 668 eftersom man fastställer arvoden på årsbasis. Det är 79222 kr i månaden. Vill påminna om att det är en arvodeskommite som lämnar förslag till kommunfullmäktige. Jag var ute på ett byggarbetsplats besök en gång och då kom arvodena upp. Byggjobbarna trodde då att det var 8timmars arbetsdag som gällde för politiker. På övertid tyckte man att det skulle var hundra procents påslag som den övertid man själv gör. När en av gubbarna fick min kalender och såg vad jag hade varit på för aktiviteter sa han kortfattat. Fy fan för att jobba så många timmar och inte har mera betalt och dessutom ha med media att göra som ringer ett i ett.

Nu har fullmäktige beslutat att höja arvodena och för den som blir kommunstyrelsens ordförande efter valet höjs arvodet till 87397/mån. Jag tycker det är illa när en som tycks veta och påstå en massa saker som aldrig har hänt tex när det gäller bostadens försäljning sprider så grova lögner om Hans Lindbergs arvoden tar det som utgångspunkt från någon kommunissekts affisch. Den person är i alla fall inte trovärdig på något han bloggar om. Jag tycker än en gång det är svagt av VK att ha kvar bloggare som bryter mot de regler som gäller. Det borde i alla fall VK,s ansvarige utgivare ta tag i

En kommentar

  1. HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

    Jag är säker på att jag hade ett mer späckat svhems med arbetstid ibland 80 timmar per vecka så var det.Det finns ett stort problem inte bara när det göllrr undersköterskor och dess arbetsvillkor som du Patrik tar upp. Vi har satsat mycket på en bättre arbetsmiljö men det har inte gett stort result. Jag tror stt inflytandefrågorna är viktigast att tactagvi för att få en bättre arbetsmiljö och det måste anställas mer personal och Löfven har lovat till kommunerna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>