Kvinnor diskrimineras i USA

Kvinnor diskrimineras i USA. Vi har sett och kanske trott att USA skulle få sin första kvinnliga president vid förra presidentvalet men då tog Trump hjälp av ryssarna. Är man en svart kvinna är det ännu mer hopplöst men nu kan det kanske ske att det kan bli en svart kvinna som blir den första svarta kvinnliga guvernören. Det visar Omni i en nyhetsartikel nu idag och den lyder på följande sätt.

Demokraten Stacey Abrams kan bli den första svarta kvinnliga guvernören i USA och hon vill bli det i delstaten Georgia  en sydstat som historiskt röstar republikanskt. Abrams beskrivs som en talare med stor pondus, som man minns första gången man hör då hon fångar publiken med personliga berättelser och känsla. I en intervju med Time Magazine berättar Abrams om den politiska kampen och det största hindret  att få folk att tro att segern är möjlig.

-Georgia är annorlunda nu, men det är svårt för människor att tro att förändringen händer. Du märker inte förändring när det är gradvis, säger hon.

Som ni såg av artikeln hade man inte talat om hur möjligheterna såg ut för henne och om att man gjort några opinionsundersökningar. Georgia är ett oerhört starkt republikanskt fäste och om hon nu är riktigt på gång varför väljer man en så svår stat för att försöka bli landshövding  i. Vi få hålla tummarna för självklart behövs det fler kvinnor på högre poster inom USA och som flyttar politiken bort från Trump och Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>