Muf där har sexuella trakasserier skett

Muf där har sexuella trakasserier skett. Det kommer uppgifter om vidriga kulturer inom organisationen och även idag har det kommit rapporterar via TV4,as nyheter. Dagens Nyheter hade också i går en artikel detta och den kan du gå in på dess hemsida vad det handlar om. Igår hade Omni följande artikel i ämnet som också hänvisar till DN,s undersökning. Den lyder följande.

För tre år sedan ska en då 15-årig flicka inom Moderaternas ungdomsförbund (Muf) ha våldtagits hemma hos en annan medlem, skriver DN. Händelsen polisanmäldes i samband med höstens me too-rörelse, men trots att förbundsordföranden, Muf-ledningen och M kände till polisutredningen om våldtäkt  som fortfarande pågår  fortsatte mannen att vara aktiv inom förbundet.

Mannen, som blivit tillsagd att inte närvara på förbundets aktiviteter  lyftes i våras fram av flera partidistrikt i bland annat kampanjsyften.
 Vi kan tyvärr konstatera att vi har brustit både i att delge information till partiet men även i att tillse att fattade beslut om att inte delta på aktiviteter följs, säger Benjamin Dousa, förbundsordförande för Muf, till DN.
Efter DN:s kontakt med M har mannen tvingats avgå, meddelar chefsombudsmannen för tidningen.

Moderaterna som brukar vara tidigt ute och kritisera har i dessa fall varit helt tysta vilket jag tycker är mycket märkligt. Visst borde man agera när man fått en sådan kultur i partiets ungdomsförbund. Det leder ingen vart om man inte markera offentligt hårt. Skulle inte förvåna om man inte har någon högt upp på en valsedel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>