Jorden riskerar bli ett växthus

Jorden riskerar bli ett växthus. Idag har en stor rapport om hur läget är ställt med vår planet jorden där man konstaterat att vi är på väg att bli ett växthus och det får följder. Tiden för återställning eller verkstad blir kortare och kortare. Man kan komma till ett läge där jorden själv driver på förändringarna. Jag tycker det var bra att partiet sagt att vi ska bli först med att vara fossilfria. Jag undrar hur det känns att ha varit för dieseln så för att man inte vill vidta åtgärder.

Så åter till den stora rapporten. Den globala uppvärmningen riskerar
att försätta jorden i ett växthusliknande tillstånd, ‘hothouse
earth’, enligt en ny studie från bland annat Stockholm Resilience Centre vid Stockholms universitet.

Även om alla länder minskar utsläppen
av växthusgaser är det ändå svårt att
hålla den globala uppvärmningen under 1,5-2 grader, enligt studien.

Tillståndet kan innebära en
temperaturökning på 4-5 grader och en
förhöjd havsnivå på 10-60 meter. Man kan bara tänka sig en bild där vattnet stiger 60 meter hur många samhällen som handlar som hamnar under vatten. Hur ska man hinna riva allt så att det inte blir en total katastrof för miljön och hur bygger man nytt. Vem tar på sig uppdraget att tala om för Donald Trump vad han måste göra. Det är svårt och Ingemar Stenmark sa vi något tillfälle att hä ä int lönt att tala om för de som inte begrip.

En kommentar

  1. Olle

    Bygg snabbt mer kärnkraft, och skynda långsamt med elbilsövergången. Skyndar vi på denna utveckling peakar vi koldioxidutsläppen vid tillverkningen av bil och batterier så mycket att vi kan komma över en oåterkallelig topp som inte går att göra nåt åt .Fasa ut befintliga fordon i en naturlig övergång till nytt. Politiker måste ta tag i vårt onödiga flygande kors och tvärs ,framför allt i andra länder. Att tillverka ett cykelbatteri släpper ut lika mycket som en bil som kör 975 mil och ,ge hellre bidrag till manuella cyklar.Odla och bruka våra skogar inte låta gammelskogen stå och självdö ,samt mer blandskog som tar upp koldioxiden .Mera gräsätande betesdjur som ökar vår mångfald och ger mat från åkrar som inte duger till annat.Samt ger gödning till alternativ odling. Utan gödsel växer inget och veganerna får ingen mat .Men detta begriper de inte ,de tror man kan stoppa et frö i backen och maten kommer utan bearbetning och gödsling. Bygg inte bostäder och köpcentra på prima jordbruksmark. Det vi kallar förtätning och hållbart boende i städerna funkar inte vi måste sprida ut människor över hela landet för effektivt odlande i många små enheter istället för centraliserade jättefabriker som gör allt för att ta genvägar i livsmedelsproduktionen. Detta minskar utsläppen.Miljömuppar skriker stopp av det ena efter det andra utan fungerande alternativ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>