USA,s republikaner vill ha diktatur

USA,s republikaner vill ha diktatur. På annat sätt kan man inte tolka den Ipsos undersökning som har gjorts. Omni har redovisat den på följande sätt. 43 procent av alla republikaner i USA håller med om påståendet att president Donald Trump ska ha makten att stänga ner medier som visar upp ett dåligt beteende. Det visar en ny Ipsos-undersökning, rapporterar The Hill. 36 procent av republikanerna håller inte med om påståendet. Däremot anser knappt hälften av de republikanska väljarna att nyhetsmedierna är det amerikanska folkets fiender. Slut citat.

Det visar också på en mycket allvarligare sak nämligen att de är inte för demokratin. Det här har jag tyckt länge att USA kan aldrig klassas som ett demokratisk samhälle som de har härjat genom åren. Viss väljer man president men för att vara en demokrati tycker jag det krävs mer som valsystemets utformning. Det är inte den som får flest röster som blir president utan den som får flest elektorsröster dvs genom ett indirekt val. I västerbotten tyckte man inte region Västerbotten var demokratiskt tillsatt då ledamöterna var indirekt valda. Då borde man se på USA på samma sätt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>