Kommer Kristensson att styra med SD

Kommer Kristensson att styra med SD. Det tror jag säkert att han tänker göra. Det kommer upp gång på gång och om C och L säger nej kommer han och KD att göra det ändå. Igår kom det upp igen och så här speglas det i Omni.

Uttalanden som M:s gruppledare Tobias Billström gjort i Dagens Industri om planerna för hur M ska ta regeringsmakten väcker debatt. C:s partisekreterare Michael Arthursson ifrågasätter varför Billström tar upp att föra samtal med SD i utskotten. Han tillägger att han utgår från Ulf Kristerssons tidigare uttalanden om att inte samverka med SD och att det är ett krav för att C ska ingå i en alliansregering.

 Vi kommer inte bilda regering på premissen att det ska ske en samverkan eller förhandling med SD, säger Arthursson till Aftonbladet.
Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman efterlyser tydliga svar från L-ledaren Jan Björklund och C-ledaren Annie Lööf.  Hittills har de tydligt avvisat samarbete med SD. Hur ser de på att släppa fram en M-regering med SD-stöd, säger han till Expressen. Slut citat

Det här visar vad jag sagt många gånger och det är att med Ulf Kristensson har det blivit det gamla högerpartiet och slogan De nya moderaterna betyder att man gått tillbaka till det gamla. Det finns ju ett annat alternativ nämligen en samlingsregering S, MP, C och L. V kommer aldrig att stötta en regering där SD är ett underlag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>